Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Kastelen bezoeken op de Veluwe

15 juli 2015

Aan de rand van de Veluwe liggen een drietal bijzondere kastelen die opengesteld zijn voor publiek. Als u een huisje op de Veluwe heeft gehuurd en het is een dagje wat minder mooi weer, dan is een bezoek aan een van deze kastelen zeker de moeite waard!

Kasteel Cannenburch in Vaassen

Dit kasteel, tussen Epe en Apeldoorn gelegen, werd gebouwd in 1542 en is na de tweede Wereldoorlog geheel gerestaureerd in de stijl van de 18e eeuw. U kunt vrijwel het hele kasteel bezoeken en alle ruimtes zijn ingericht met originele meubels en soms reusachtige schilderijen. In het koetshuis is een restaurant gevestigd. Kinderen zullen onder de indruk zijn van het reusachtige complex en de speciale audiotour. Het hele jaar worden op het kasteel allerlei activiteiten georganiseerd.

Kasteel Doorwerth

Dit kasteel ligt aan de zuidrand van de Veluwe, tussen Arnhem en Wageningen. Deze voormalige waterburcht wordt voor het eerst genoemd in 1260 en is in de 15e eeuw flink uitgebreid. Het kasteel raakte in de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd, maar is geheel gerestaureerd. Nu zijn o.a. het museum voor Natuur- en Wildbeheer en Museum Veluwezoom in het kasteel gehuisvest. Volgens verhalen spookt het op kasteel Doorwerth, vooral in de jachthal!

Huis Zypendaal in Arnhem

Deze buitenplaats uit de 18e eeuw is ingericht als museum en van april tot en met oktober iedere zondag onder begeleiding van een gids te bezoeken. In het prachtige park rondom Huis Zypendaal kunt u heerlijk wandelen, picknicken of genieten op een bankje. Het gebied bestaat uit imposante oude bomen, vijvers en een parkbos.