Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Mooiste bosgebieden op de Veluwe

8 januari 2017

De Veluwe is het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. De Veluwe is zo’n 1000 km2 groot, dat is twee maal het formaat van Texel! De Veluwe ligt ingesloten tussen de Nederrijn in het zuiden, de Veluwerandmeren in het noorden, het IJsseldal in het oosten en de Gelderse vallei in het westen.

Met zoveel mooie natuur kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt welke delen van de Veluwe nu echt het allermooist zijn. Welke bossen mag u zeker niet missen bij een bezoek aan de Veluwe. Wij zetten de drie mooiste nauurgebieden op een rij

1 Nationaal Park
Het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat bekend als de groene schatkamer van Nederland. Het Park is particulier bezit en kan alleen onderhouden worden door toegang te vragen aan de bezoekers. Maar daar krijgt u heel wat voor terug. Niet alleen prachtig natuurschoon, want het park herbergt met het Kröller-Müller Museum ook de tweede grootste Van Gogh-collectie ter wereld. U kunt het park ook verkennen op de gratis witte fietsen die u bij de ingang van het park kunt vinden.

2 Speulderbos
Het Speulderbos is een van de oudste en mooiste bossen van ons land. Een wandeling door dit zogenaamde oerbos geeft u echt het gevoeld dat u terug gaat in de tijd. De natuur gaat volledig haar gang in het Speulderbos. De knoestige, groen bemoste eiken, enorme varens en half vergane boomstammen geven een bijzondere sfeer. In het Speulderbos leven veel dieren die u van achter wildkijkschermen kunt bekijken. Vooral in de vroege ochtend of late middag, als het schemerig is, is de kans groot dat u wild zult spotten.

3 Kootwijkerzand
Het grootste stuifzandgebied van Europa ligt op de Veluwe. Het Kootwijkerzand is een gebied van zo’n 400 hectare en is een aaneenschakeling van door wind gevormde zandduinen. Omdat er vrijwel geen bomen groeien op het Kootwijkerzand is het landschap continu in beweging. Het zand wordt door de wind dagelijks verstoven. Als bezoeker van het Kootwijkerzand heeft u het gevoel in de Sahara te lopen.

Vakantiehuis in het bos huren

Wilt u vanuit een bosrijke omgeving genieten van de prachtige natuur van de Veluwe. Huur dan een huisje in het bos. Bij vakantieveluwe.com verhuren we de leukste vakantiehuizen op de mooiste plekjes van de Veluwe!