Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Mooiste fietsroute van de Veluwe

10 juni 2015

In geen enkel ander land ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. We vinden onze tweewieler een prettig en betrouwbaar vervoermiddel en ook in onze vrije tijd pakken we graag de fiets. Ook op de Veluwe is de fiets mateloos populair. Er wordt op de Veluwe, met een groot aantal genummerde fietspaden, volop rekening gehouden met fietsers.

Huurt u dit jaar een vakantiehuis op de Veluwe? Op de fiets leert u dit gebied op een prachtige manier kennen!

Fietstochten over de Veluwe

Er zijn op de Veluwe tientallen mooie fietstochten uitgezet. Routes kunt u bij de boekhandel, de VVV kantoren of op internet vinden.

Hartje Veluwe route

Misschien wel de mooiste fietsroute over de Veluwe is de ‘’Hartje Veluwe’’ route. Het is een tocht van zo’n 35 kilometer door de bossen bij Uddel en Garderen en is bedoeld voor de recreatieve fietser. U fietst ook door het mooie Caitwickerzand, langs de heidevelden tussen Assel en Hoog Soeren en langs de bossen van Het Loo.

Af en toe moet u wel een klimmetje maken, met name vanaf Assel richting Hoog Soeren. U kunt onderweg ook nog wat cultuur opsnuiven met een bezoek aan museum het Aardhuis in Hoog Soeren. Dit is het oude jachthuis van koning Willem III waar nu wisselende expostities worden gehouden. U kunt de Hartje Veluwe route beginnen bij Restaurant ’t Uddelermeer, Uddelermeer 5 in Ermelo/Uddel.