Mountainbiken op de Veluwe

De Veluwe is een paradijs voor mountainbikers. Het bosrijke gebied heeft tientallen mountainbike routes, variërend van eenvoudig tot loodzwaar. Heeft u binnenkort een vakantiehuis op de Veluwe gehuurd? Vanaf het eind van de herfst tot het vroege voorjaar is het relatief rustig in de bossen op de Veluwe. De ideale tijd om er lekker met de mountainbike op uit te gaan langs de mooiste plekjes op de Veluwe.

Waar kan ik mountainbiken op de Veluwe?

Er zijn eigenlijk vier manieren om een mooie route met de mountainbike op de Veluwe te maken:

1 Met een fietskaart
De Falk fietskaart nummer 9 bestrijkt het hele gebied van de Veluwe. Deze is op de Veluwe bij de meeste boekwinkels en VVV kantoren verkrijgbaar. Op de kaart kunt u de onverharde paden opzoeken

2 Met een gps apparaat 
Met een GPS apparaat kunt u vooraf routes inladen en dan komt u zonder kaart op de mooiste plekjes. Zorg dat u het apparaat stevig op uw stuur monteert. Er zijn ook steeds meer fietsverhuurders op de Veluwe die de apparaten verhuren.

3 Vaste mountainbike routes
Op de Veluwe zijn ook een aantal vaste mountainbike routes te vinden. Hier heeft u de zekerheid van een vaste route door de aanwezige bewegwijzering. Deze routes zijn daarom prima zelfstandig te fietsen en je hebt hiervoor geen fietskaart of GPS nodig.

4. Samen mountainbiken op de Veluwe
Wilt u de Veluwe op de mountainbike ontdekken maar heeft u zelf geen mountainbike of geen ervaring? Kies dan voor een begeleide rit. Op die manier weet u zeker dat u de weg niet kwijt zult raken en geen vieze handen zult krijgen bij een lekke band of kapotte ketting. Bovendien fietst u onder begeleiding van een gids die de omgeving op zijn duimpje kent, zodat u de mooiste plekjes zult zien. Misschien komt u zelfs wel herten of wilde zwijnen tegen.