Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Onbekende musea op de Veluwe

15 oktober 2017

Als u wel eens vakantie heeft gevierd in een vakantiehuis op de Veluwe en u bent museumliefhebber, is de kans groot dat u het Kröller Müller museum, Paleis het Loo of het Jachthuis Sint Hubertus wel eens heeft bezocht. Deze musea zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks honderd duizenden bezoekers. Ze zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

Maar wist u dat er alleen al in de provincie Gelderland meer dan 130 musea zijn? Het zijn vaak musea die vanuit de passie van de oprichters zijn begonnen. Musea die u vanuit uw vakantiehuis op de Veluwe prima kunt bezoeken.

Wij zetten drie onbekende, maar o zo leuke musea op de Veluwe op een rijtje

Kattenmuseum Miauw
Dit museum in Apeldoorn herbergt de privé verzameling van de oprichters. Het zijn voorwerpen die de vorm hebben van een kat, of waar een kat op staat. Hierbij kunt u denken aan kop en schotels, aanstekers, salontafel, parasolvoet en parfumflesjes. Het museum is alleen op afspraak geopend.

Rokers Verzamelmuseum
Dit museum in Lunteren is ontstaan vanuit een grote verzameling sigarenbandjes, maar daar is het niet bij gebleven. In het huidige museum van Maarten en Miny Imminkhuizen vindt u nu ook lege en volle sigaren en sigaretten blikjes- kistjes en doosjes.

Accordeonmuseum
In het Gelderse malden, net even ten zuiden van Nationaal Park de Hoge Veluwe bevindt zich De Muse. Dit is het enige Accordeon- en Harmonica Museum in Nederland. In dit kleine museum krijgt u een overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van de familie der "balg" instrumenten. Naast accordeons, (mond) harmonica's, concertina's en bandoneons vindt u hier ook speeldozen en kleine draaiorgeltjes.