Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Paleis het Loo bezoeken

24 juni 2017

Wie een verblijf in een huisje op de Veluwe heeft geboekt, gaat natuurlijk heerlijk genieten van de natuur. Wandelen, fietsen of gewoon lekker in uw eigen tuin een dik boek uitlezen…

Uitje naar Paleis Het Loo

Toch adviseren wij u ook om even op de fiets te stappen of de auto te nemen en naar Apeldoorn te rijden. Een bezoek aan Paleis Het Loo mag namelijk niet ontbreken tijdens uw vakantie op de Veluwe.

Dit bijzondere Paleis ligt aan de rand van Apeldoorn. Drie eeuwen lang werd het als zomerverblijf bewoond door stadhouders, koningen en koninginnen. Prinses Margriet, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen waren de laatste bewoners van het paleis. Zij woonden van 1967 tot 1975 in de Oostvleugel.

In 1977 werd het paleis bezit van de Nederlandse staat en in dat jaar werd begonnen met een grondige verbouwing om het paleis geschikt te maken als museum. In 1984 werd het opengesteld voor publiek en tegenwoordig behoort tot de Top 100 van de Rijksmonumenten.

Bezit van de Oranjes bekijken

Tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo krijgt u als bezoeker een uniek kijkje in de wereld van de Oranjes. Tijdens een bezoek beleeft u een tijdreis langs de prachtige interieurs van verschillende vroegere bewoners. In totaal zijn er in het paleis zo’n 160.000 voorwerpen te vinden. Schilderijen, meubels, sculpturen, prenten, foto’s en tekeningen. Ook zijn er boeken en onderscheidingen. Neem ook een kijkje in de stallen en koetshuizen om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken.

U kunt ook een wandeling door de barokke tuinen en het Paleispark maken. Door de ligging aan de rand van de Veluwe is een bezoek aan Paleis Het Loo in ieder jaargetijde uniek.

Vakantiehuisje op de Veluwe huren
Wil u in Nederland op vakantie en genieten van rust en natuur? Boek een vakantiehuisje Veluwe. De Veluwe geeft je mogelijkheden genoeg om je kinderen te vermaken.