Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

De hond laten loslopen op de Veluwe

22 januari 2016

Honden en hondenbaasjes houden van wandelen. En wat is nou leuker voor mens en dier dan een urenlange wandeling door de mooiste natuur van Nederland? Ook op de Veluwe bent u met hond van harte welkom.

Honden aan de lijn op de Veluwe

De meeste honden zijn echte speurders die hun jachtinstinct nog niet altijd kwijt zijn. U zult begrijpen dat honden die willen jagen op konijnen, reeën, herten en vogels op veel plekken op de Veluwe niet los mogen lopen.

Waar mag de hond los lopen op de Veluwe?

Toch zijn er op de Veluwe heel wat plekken te vinden waar uw trouwe viervoeter lekker los mag lopen. Wij geven u onze top 3 hondenlosloop plaatsen.

Losloopveldje Hoenderloo
Met ingang van 20 december 2012 heeft Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe een hondenlosloopveldje naast de portiersloge bij de Ingang Hoenderloo gecreëerd. In dit omrasterde veldje – dat eigendom is van het Park – kunnen de inwoners van Hoenderloo en bezoekers en campinggasten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hun hond veilig los laten lopen

Kootwijkerduinen
De Kootwijkerduinen zijn onderdeel van het uitgestrekte natuurgebied van Radio Kootwijk. In dit uitgestrekte natuurgebied met zandverstuivingen en heidevelden is een groot hondenlosloopgebied De omgeving is prachtig, maar houd er wel rekening mee dat honden buiten het aangegeven losloopgebied op veel plaatsen aan de lijn moeten. Controleer voor de zekerheid altijd de bordjes.

Het Leesten Ugchelen
Ugchelen ligt net buiten Apeldoorn. Aan de rand van het dorp ligt Het Leesten. Dit is een prachtig natuurgebied met mooie wandelpaden waar honden ook log mogen lopen. En na de wandeling kunt u een kopje koffie bij De Ugchelse Berg drinken. Hier staat ook voor uw viervoeter een drinkbak en gratis hondenkoekjes klaar!

En wist u dat u op Vakantieveluwe.com kunt kiezen uit meer dan 80 vakantiehuizen op de Veluwe waar uw hond ook van harte welkom is?