Maak je herfstvakantie compleet met een vakantiehuis op de Veluwe

Binnenkort start de herfstvakantie voor de kinderen. Hierdoor nemen ook veel ouders een weekje verlof. En dan wordt er wel eens druk gebrainstormd over de opvulling van deze week. Gaan we op vakantie of blijven we thuis? Hoe vullen we deze week het beste op? Na het lezen van deze blog weet je exact waar je deze herfst moet zijn. We gaan dan ook dieper in op de bezienswaardigheden en de accommodatie in het prachtige gebied van Veluwe.

In dit gebied zijn er tal van interessante opties. Zo kan je een huisje boeken op de Veluwe op een vakantiepark. Mocht het wandelen of het fietsen te zwaar worden kan je nog altijd genieten van de faciliteiten die dit park te bieden heeft. Een huisje op de Veluwe tijdens de herfstvakantie is dan ook een heel comfortabele manier om je herfstvakantie door te brengen. Daarnaast zijn er de huisjes die niet verbonden zijn aan een vakantiepark maar wel helemaal één zijn met de natuur. Op deze manier krijg je het 'living in the wild' gevoel helemaal mee wanneer je hier logeert. Daarnaast is alles aanwezig om een comfortabele week tegemoet te gaan, denk maar aan badkamer, slaapkamer, leefruimte. Een prachtige beleving midden in de natuur zou je kunnen zeggen!

Wil je natuur en gezelligheid bij elkaar dan is naast bovenstaande opties, een tiny house misschien wel een optie voor jou! Tiny houses, zijn kleine huisjes die in de natuur liggen. Door de kleine omvang zorgt dit voor een authentieke en enorm gezellige look. Door de kleine omvang moet je niet ongerust zijn over de accommodatie, alles is aanwezig, van je op te frissen tot een zorgeloze nachtrust! Daarnaast krijg je zelfs het gevoel alsof je in de bomen zit!

Mocht een vakantiehuisje of een tiny houses jouw niet kunnen bekoren hebben we nog diverse andere opties, zoals chalets en Welness huisjes. 

Naast de accommodatie is het belangrijk dat er ook voldoende bezienswaardigheden zijn. Gelukkig is dit bij Veluwe meer dan voldoende aanwezig om een prachtige week tegemoet te gaan. Bovenaan de bezienswaardigheden staat het niet te missen 'Nationaal Park De Hoge Veluwe'. Dit park is een combinatie van natuur, musea en uitgebreid gebied waar gewandeld en gefietst kan worden. Kortom, een absolute must wanneer je in Veluwe bent!

Naast het nationaal park zijn er tal van andere gebieden waar gewandeld en gefietst kan worden. Zo is Kootwijkerzand, Leuvenhorst, Edese bos een prima optie, of Deelerwoud waar je zelfs herten en reeën kan spotten! Bij sommige van deze gebieden is er zelfs de optie om begeleid paard te rijden. Een nieuwe en voor sommige een uitdagende manier om het gebied te leren kennen.

Naast de natuurgebieden zijn er ook enkele interessante gebouwen die je kan bezoeken. Zo is er het 'Paleis Het Loo' dit heeft zelfs een koninklijke tint. In het paleis worden regelmatig tentoonstellingen gegeven. Daarnaast is een bezichtiging aan 'het kasteel Doorwerth' de moeite waard wanneer je in Veluwe vertoefd.

Niet onbelangrijk zijn de activiteiten voor kinderen. Hiervoor zijn er meer opties die interessant kunnen zijn voor jouw kinderen. Zo ligt er in Veluwe de Burgers' Zoo, van luipaarden tot slangen, alle dieren zijn hier aanwezig om de kids te kunnen vermaken. Om het nog beter te maken zorgde Veluwe voor een kinderpretpark genaamd Julianatoren. Een enorm populair park met veel animo, let op! Dit park heeft een leeftijdslimiet t/m. 10 jaar.

Weg in eigen land tijdens de herfstvakantie heeft tal van voordelen. De beelden van Schiphol en andere luchthavens spreken voor zich. Zelfs na een drukke zomer zijn de problemen nog altijd niet opgelost. In de herfstvakantie gaan er dan ook weer veel mensen het buitenland kiezen als vakantiebestemming. Door in eigen land te blijven ben je al zeker dat je niet urenlang in een rij moet gaan aanschuiven om dan misschien zelfs je vlucht te missen. Naast al deze voordelen ligt Veluwe centraal in Nederland. Via snelwegen en andere opties zijn deze snel bereikbaar. Omdat het centraal gelegen is, valt de afstand dan ook reuze mee.

Daarnaast moeten we de duurdere energieprijzen en andere prijzen niet meer uitleggen. Vakanties worden meer én meer een luxe die niet voor iedereen haalbaar zijn. Door een vakantie te kiezen in eigen land vermijdt je een dure vlucht en het vervoer naar de luchthaven. Veluwe heeft zoals al eerder beschreven veel natuur, de meest populaire activiteiten zijn dan ook wandelen en fietsen. Mits je een eigen fiets voorziet zijn deze activiteiten eigenlijk al volledig gratis.

Ten slotte leer je Nederland beter kennen, mensen verkiezen vaak een verre reis terwijl er in eigen land nog prachtige plekken te bezichtigen zijn. Veluwe staat dan ook bekend om zijn prachtige fauna & flora, na een weekje Veluwe heb je dan ook alle vitamines en rust binnen om terug aan de slag te gaan. Indien de kinderen meegaan kunnen ze op verschillende plekken hun energie kwijt. Veluwe heeft zoals hierboven beschreven meer te bieden dan enkel en alleen natuur.

Kortom, met de herfstvakantie een huisje huren is dé manier om je herfstvakantie kleur, actie en genot te geven! Naast de vele activiteiten is het belangrijk dat je in een comfortabele setting kan genieten van de vakantie. Door ons breed boekingsaanbod in vakantiehuizen, tiny houses, groepsaccomodaties, chalets, stacaravans is er voor ieder wat wils! Let echter op, door de stijgende prijzen zijn onze binnenlandse en met name de reizen naar 'Veluwe' enorm populair. Hierdoor gaan de bookings razendsnel, wil je dan ook een leuk vakantiehuisje voor de herfstvakantie? Bekijk dan nu ons aanbod en laat je inspireren door de vele beelden van deze prachtige en rustgevende streek.