Vakantiehuis met Hemelvaart boeken op de Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden dat ons land kent. Het is een prachtig natuurgebied waar je even de drukte van je dagelijkse leven kunt ontsnappen en waar je volledig tot rust kunt komen. De Veluwe biedt alles aan om er voor te zorgen dat je een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Of je de Veluwe voor een weekend bezoekt, een midweek of een volledige week, het maakt allemaal niet uit. Je zult er een zalige tijd hebben en de batterijen weer even lekker kunnen opladen. Als jij voor het weekend rond Hemelvaart nog op zoek bent naar een tof vakantiehuis waar je een tot rust kunt komen, boek deze dan snel! Toch nog wat twijfels over de Veluwe als vakantiebestemming? Lees dan snel verder en kom er achter wat de Veluwe precies te bieden heeft en waarom je juist voor de Veluwe moet kiezen om er even tussen uit te gaan tijdens Hemelvaart.

Waarom naar de Veluwe tijdens Hemelvaart

De Veluwe is een bestemming in Nederland waar je altijd heerlijk tot rust kunt komen. Het is een bestemming waar je even alle chaos kunt ontsnappen en je kunt richten op ontspanning. Van natuur, tot uitmuntende gastronomie en toffe culturele activiteiten. De Veluwe biedt het allemaal aan.

Ga de natuur in

De Veluwe beschikt over een adembenemende natuur. Bossen, heide en zandverstuivingen. Alle drie vormen prachtige locaties voor wandelingen. En wat is er nu heerlijker dan een flinke wandeling door een mooi natuurgebied? Tijdens het wandelen zul je veel moois zien. Groene bossen, kleurrijke heiden of juist de bijzondere zandverstuivingen. Ze beschikken allemaal over hun eigen charme. Door te wandelen zul je merken dat je ook alle drukte even volledig los kunt laten. Je komt er heerlijk tot rust. Wandelen is een leuke activiteit om alleen te ondernemen, maar ook met een partner, kinderen of als gezin.
Wil je het natuurpark Park De Hoge Veluwe bezoeken, koop jouw entreekaarten dan op voorhand. Je kunt ook fietsen aan je bestelling toevoegen. Dit is handig voor wanneer je wel de natuur in wilt, maar je geen liefhebber bent van wandelen. Je kunt er dan voor kiezen om een fietstocht te maken. Het Staatsbosbeheer heeft verschillende routes door de natuur uitgestippeld. Zo zijn er routes langs de zandverstuivingen en door de Veluwse bossen. De fietsen zijn beperkt beschikbaar, dus maak zeker gebruik van deze tip. Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar. Van de reguliere fiets tot tandems, bakfietsen en alles wat er tussen zit. Fietsen en tickets boek je op de officiële website van Park De Hoge Veluwe.
De fietsen mogen enkel in het natuurpark gebruikt worden. Wil je ook buiten het natuurpark de Veluwe ontdekken? Geen zorgen, indien je niet je eigen fiets kunt meenemen kun je ook een fiets huren in de Veluwe. Het huren van een fiets kan bij je eigen vakantiehuis of een nabijgelegen hotel.

Ontdek de mooiste zandverstuiving

Kootwijkerzand kun je vinden in het hart van de Veluwe. Het is de naam van de zandverstuiving en zeker een bezoek waard. Je zult je even in een ander land wanen. Het idyllische beeld dat de kleurrijke heuvels en de unieke zandverstuivingen schetsen is een beeld dat je niet snel zult vergeten. Het zal voelen alsof je door de woestijn loopt, maar gelukkig zonder de te hoge temperaturen. Tip: Ga naar de uitkijktoren van Kootwijkerzand. Deze is gratis te betreden en biedt een adembenemend mooi uitzicht aan over de grote zandvlakten.

Bezoek het Kröller-Müller Museum

Een andere favoriete activiteit om te ondernemen op de Veluwe is het bezoeken van het Kröller-Müller Museum. Wil je graag wat cultuur snuiven, dan zit je hier goed. Het Kröller-Müller Museum beschikt over werk van onder andere Piet Mondriaan en Vincent van Gogh. Wat bijzonder is aan het Kröller-Müller Museum, is dat je zowel kunstwerken binnen als buiten kunt bewonderen. Dit past volledig in het Veluwe thema. Binnen heb je verschillende kunstwerken en schilderijen en buiten staan voornamelijk veel grote beeldhouwwerken. Je kunt zelf door het Kröller-Müller Museum wandelen of er voor kiezen om een begeleide tour te boeken. Het Kröller-Müller Museum is leuk voor jong en oud. Hierdoor is het museum ook geschikt om met (jonge) kinderen te bezoeken.
Ook bij het Kröller-Müller Museum is het aan te raden om op voorhand je tickets online aan te schaffen. Zo hoef je ter plaatse niet in een rij te staan en kun je direct het museum bezoeken.

Sauna’s en massages

Zoals we eerder zeiden is een bezoek aan de Veluwe de ultieme manier om tot rust te komen. Even ontspannen en de batterijen opladen. Naast de natuur die je hier een handje bij helpt, kun je er ook voor kiezen om een wellness centrum te bezoeken. In de Veluwe heb je namelijk Thermen Bussloo. Thermen Bussloo staat bekend als één van de mooiste en meest uitgebreide wellness centra van ons land. Je kunt er gebruik maken van veel verschillende sauna’s. Ook heeft Thermen Bussloo binnenbaden en buitenbaden. Zo kun je altijd, ongeacht het seizoen, heerlijk genieten van de verschillende zwembaden. Hou je van massages? Dan zit je hier goed. Boek wel jouw massage op voorhand. Vooral tijdens de feestdagen kunnen de agenda’s van de masseurs snel volboekt raken. Voorkom een teleurstelling en boek jouw behandeling op voorhand.

Eten in een sterrenrestaurant op de Veluwe

Heerlijk eten kun je op veel verschillende plekken op de Veluwe doen, maar een grote favoriet is toch wel het sterrenrestaurant Het Roode Koper. Het Roode Koper is een restaurant op het gelijknamige landgoed waar ook een hotel te vinden is. Chef-kok Dennis Van Den Bel noemt het dineren in zijn restaurant een culinaire verwennerij. Hij heeft zorgvuldig een speciaal menu samengesteld waarbij elk gerecht wordt gekoppeld aan een wijn. Zijn creativiteit en overheerlijke gerechten hebben er voor gezorgd dat Het Roode Koper is bekroond met een Michelinster.

Ben je op zoek naar een wat meer budgetvriendelijke bestemming, dan zijn er tientallen brasserieën en restaurants waar je ook heerlijk kunt eten. Groot Warnsborn, Woodz en Grand Café de Verleiding bieden heerlijke gerechten aan tegen fijne prijzen. Reserveren is niet noodzakelijk.

Waarom een vakantiehuis huren

Wanneer je naar de Veluwe wilt gaan en er ook wilt overnachten zul je zien dat je veel verschillende opties hebt. Je hebt er veel hotels en vakantiehuizen. Waar kies je dan voor? Een hotelkamer kun je eigenlijk in elke stad wel boeken en is niet meer zo speciaal. Je hebt er beperkt de ruimte en beschikt niet over je eigen faciliteiten zoals een keuken en woonkamer. Wanneer je een vakantiehuis boekt, beschik je direct over meer ruimte. Het is je huis weg van thuis. Het creëert direct een fijn gevoel wanneer je weet dat je zult verblijven in een ruimere omgeving. Je kunt je vrijer bewegen en ook dit past volledig in het thema van een verblijf in de Veluwe. Ook kun je er voor kiezen om een vakantiehuis te boeken in de natuur. Zo heb je niet te maken met veel andere gasten, maar kun je zalig in je eigen accommodatie vertoeven. Omdat je geen enkele faciliteit hoeft te delen heb je ook meer rust en privacy. De vakantiehuizen beschikken doorgaans ook over hun eigen keukens. Zo hoef je ook niet voor elke maaltijd de deur uit als je daar geen zin in hebt, maar kun je heerlijk ontbijten en dineren in je eigen huisje.
Reis je met een groter gezelschap is het boeken van een vakantiehuis ook voordeliger. Al met al is het vooral op de Veluwe een goede keuze om te kiezen voor een vakantiehuis.