Waar kun je veilig zwemmen op de Veluwe?

Nu de temperaturen stijgen en de zomervakantie in aantocht is, is af en toe een frisse duik kunnen nemen geen overbodige luxe. Voor een vakantie aan het water hoef je gelukkig niet naar het buitenland. Ook op de Veluwe bestaan genoeg veilige zwemplekken.

De Veluwe is voor steeds meer Nederlanders ook in de zomer de ideale vakantiebestemming. Een vakantie in eigen land wordt steeds populairder. En dat is terecht! Op de Veluwe vind je niet alleen eindeloze fietspaden, prachtige natuur en gezellige steden, maar ook genoeg prachtige (en veilige) plekken om te zwemmen in de natuur. We delen er drie.

1. De Zandenplas

Als je een dagje naar reacreatiegebied en zandstrand de Zandenplas in Nunspeet gaat, zwem je tussen de eeuwenoude bossen. Een prachtig gezicht en een plek om je uren te kunnen vermaken. De plas is schoon en veilig en ook geschikt voor kinderen. Bij de kiosk kun je terecht voor een ijsje, drankje en frietje, maar neem ook vooral je eigen koelbox mee. De toegang tot de Zandenplas is gratis. Voor een parkeerplek moet je wel betalen.

2. Het Veluwemeer

Het Veluwemeer is een langwerpig meer met een oppervlakte van ruim 30 km2. Een prachtig natuurrijk gebied in het midden van het land. Aan of in Veluwemeer beleef je eindeloos veel plezier. Het water in het meer warmt snel op in de zomer omdat het maximaal drie meter diep is. Langs de oever van het Veluwemeer liggen diverse strandjes waar je een dag met het hele gezin of een groep vrienden aan het water kunt genieten. Of plof neer bij een van de vele strandtentjes voor een verkoelend drankje. Tip: huur een bootje of waterfiets om het meer te verkennen.

3. Het Heerderstrand

Het Heerderstrand in het Veluwse Heerde is wat minder bekend, maar zeker de moeite waard. Het is een slag groter dan de Zandenplas en ook als je niet van zand tussen je tenen houdt, zit je hier goed. Er is een namelijk een grote ligweide waar je lekker kunt relaxen. De kids hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. Genoeg ruimte voor waterpret en daarnaast zijn er nog talloze speeltoestellen.