Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Waarom een dagje Elburg altijd een goed idee is

20 december 2019

Elburg ligt in het uiterste westen van de Veluwe aan de randmeren van het IJsselmeer. Het is misschien wel een van de meest bezienswaardige stadjes van ons land. Tijd voor een dagje Elburg!

In de kern is Elburg nog steeds het vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. De stad heeft zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan behouden en is omringd door wallen, grachten en oude stukken stadsmuur. Ook in de omgeving van Elburg is genoeg te doen. Watersportliefhebbers kunnen zich hier uren uitleven en in de omgeving zijn mooie fiets- en wandelroutes te vinden. Als je een dagje naar Elburg gaat zijn er in ieder geval drie dingen die je gezien moet hebben.

1. Het Agnietenconvent

Het Agnietenconvent was eens een vrouwenklooster in de vijftiende eeuw. Tot op de dag van vandaag is het één van de meest markante gebouwen in Elburg. In de laatgotische panden van het voormalige klooster is nu Museum Elburg en het VVV kantoor gevestigd. De kloostertuin ademt een romantische sfeer. Een must see!

2. De haven en de binnenstad

Gezellige winkelstraatjes, talloze restaurants en terrasjes en de haven. In Elburg vind je het allemaal. De binnenstad biedt voor ieder wat wils. Ga lekker slenteren door de straatjes, uren shoppen, een visje scoren in de haven of maak een mooie stadswandeling. De keuze is aan jou.

3. De Rijsgaardhoeve

Deze kleinschalige wellnessboerderij ligt in een prachtig omgeving net buiten Elburg. Het saunacomplex is ondergebracht in een voormalige schaapskooi en biedt uitzicht over de landerijen. Een plek waar je gewoon even uit kunt rusten en mag genieten.