Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Waarom een dagje Putten altijd een goed idee is

18 november 2019

De plaats Putten kent bijna iedereen, maar niet iedereen denkt eraan om het ook te bezoeken. Putten ligt op de grens van de Veluwe en de Gelderse vallei. Ben je nog nooit in dit gastvrije en rustgevende dorp geweest? Lees dan snel waarom je daar verandering in moet brengen.

Zowel ten oosten als ten noorden van Putten ligt de indrukwekkende natuur van de Veluwe. Lekker fietsen door de weilanden of naar een van de bezienswaardigheden, eindeloos wandelen in het bos, picknicken op de heide of een watergevecht in het zwembad: het kan in Putten allemaal. Neem je fiets en wandelschoenen daarom zeker mee.

Vakantie in Putten

Tijdens een verblijf in Putten kun je vanuit je vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wat maakt Putten zo bijzonder? We hebben de drie hoogtepunten op een rij gezet. 

1. Bezoek het zwaartepunt van Nederland

Frans Storbeck, informaticus geoloog en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam, berekende in 1984 het zwaartepunt van Nederland met de computer. Hij kwam met zijn berekeningen uit op de kilometercoördinaten 472.7 noord en 171.8 oost, gelegen binnen het grondgebied van de gemeente Putten. In 1984 werd aan de Peppelerweg in Putten, op de locatie van het zwaartepunt, een steen met een ring geplaatst met de tekst ‘Til Nederland op aan deze ring en niemand zal het merken’. Bijzonder om te zien!

2. Ontdek het Stoomgemaal van Putten

Het Putter Stoomgemaal is het laatst gerestaureerde schepradgemaal in Nederland. Elke woensdag werken de vrijwilligers van het Putter stoomgemaal aan het onderhoud van de machine en bezoekers zijn dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Doen dus.

3. Wandel door het oudste bos van Nederland

Een aanrader voor liefhebbers van wandelen en natuur. Het Speulderbos aan de rand van Putten is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. De sfeer in het bos wordt bepaald door kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken. Het bos staat hierdoor ook bekend als het bos van de dansende bomen. Het Speulderbos is een paradijs voor (roof)vogels, herten en wilde zwijnen.