Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Wandelen in de zomer op de Veluwe

27 juli 2015

Wandelen in de zomer op de Veluwe

De Veluwe is gemaakt voor wandelaars. Dichte bossen, prachtige heidevelden en uitgestrekte zandverstuivingen… U raakt niet snel uitgelopen. Met tientallen wandelroutes en uitgezette wandeltochten zult i de weg niet snel kwijtraken.

Gaat u deze zomer vanuit uw vakantiehuis op de Veluwe lekker wandelen? Let dan wel op: juist tijdens warme dagen in de zomer is het verstandig om u goed voor te bereiden. Hieronder onze tips om ook tijdens een warme zomerdag heerlijk over de Veluwe te wandelen

Wandeltips voor de zomer

Wandel rustig
Uw lichaam heeft bij hogere buitentemperaturen meer moeite om de eigen warmte kwijt te raken. Door uw tempo aan te passen en regelmatig te pauzeren wordt uw lichaam tijdens een warme dag niet te veel belast.

Drink voldoende
Wordt u tijdens een wandeling op een warme dag duizelig, misselijk of krijgt u hoofdpijn? Dan is de kans groot dat u te weinig drinkt. Neem genoeg water mee en vul onderweg een leeg flesje bij met vers water als dat kan. Vermijd het drinken van alcohol of teveel koffie.

Eet licht
Het is niet verstandig om voor uw wandeltocht of onderweg zwaar of vet voedsel te eten. Kies voor licht verteerbare snacks zoals een mueslireep, biscuitjes of een appel.

Blijf koel
Ga tijdens uw wandeling zoveel mogelijk in de schaduw lopen. Kies voor luchtige kleding die uw lichaam wel voldoende beschermt tegen de zon. Smeer onbedekte lichaamsdelen in met een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor en kies ervoor om een hoofddeksel te dragen.

Zorg voor een goede voorbereiding
Neem een goede wandelkaart, een kompas en een (opgeladen) mobiele telefoon mee. Zo weet u zeker dat u, ook op een warme dag, altijd weer de kortste weg naar huis vindt!