Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Veluwe informatie

Welkom op de Veluwe! Bossen en heide, ruimte en rust. Maar ook uiterwaarden en landbouw, heuvels, valleien en zandverstuivingen, historische stadjes en gezellige vakantiedorpen zoals Beekbergen, Harderwijk, Uddel, Hoenderloo,Nunspeet de Randmeren en bijzondere attracties en musea. Kom en beleef de Veluwe! Vakantie Veluwe Vakantiehuizen heeft een ruime keus vakantiehuizen op de Veluwe. Maar ook groepsaccommodaties en chalets op de Veluwe. Van 2 persoons vakantiehuisjes op de Veluwe tot grote boerderijen op de Veluwe. Iedere vakantiewoning, groepsaccommodatie, chalet op caravan is door ons persoonlijk geïnspecteerd. Zodat u weet waar u aan toe bent en kunt vertrouwen op een kwaliteit die past bij de prijs van de gekozen accommodatie. 

Heerlijk wandelen, fietsen of vissen? Het kan allemaal op de Veluwe. De Veluwe is het fiets- en wandelgebied bij uitstek. Vele fiets- en wandelroutes, seizoens-evenementen en diverse tips voor een geslaagde fietsrit of wandeltocht op de Veluwe vindt u hier terug. Maar ook de paardensport, watersport en golf zijn populaire activiteiten op de Veluwe. Wees ontspannen inspannend bezig met als decor de Veluwse natuur! Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd vanwege haar omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh; er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. De Hoge Veluwe is een park waar bezoekers nog volop ruimte en rust vinden. Men kan hier uren ongestoord wandelen of fietsen op één van de gratis witte fietsen. Er zijn veel rode lijst (bedreigde) planten- en diersoorten te ontdekken. Heeft u ooit wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, wild zwijn, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het!

De Hoge Veluwe is een natuurpark met een afwisselend landschap. Weidse heidevelden en grasvlakten worden afgewisseld door loof- en naaldbossen en vennen. Ook is er een stuifzandvlakte te vinden. Het Nationale Park bestaat voor ongeveer de helft uit bossen en voor de andere helft uit open gebieden. De diversiteit van planten- en diersoorten is groot. Van de zeldzame parelmoervlinders tot het imposante edelhert; het Park herbergt talloze zeldzame dieren. Ook het plantenrijk is vertegenwoordigd met bijzondere exemplaren. Wat te denken van zeldzame soorten als het gentiaanblauwtje en de kleine schorseneer? Maar u treft ook imposante alleenstaande vliegdennen aan.

Het park biedt onderdak voor tientallen diersoorten die op de rode lijst staan. Op deze lijst staan bedreigde soorten. Voorbeelden zijn de tapuit, draaihals, heikikker, ringslang, kommavlinder, bosparelmoervlinder, de boommarter en de das.

Veluwe zijn betrekkelijk jong. Ze zijn aangeplant en gedeeltelijk spontaan opgekomen na 1870. De meest voorkomende boom is de grove den. De beroemde vliegdennen zijn voornamelijk ontstaan in de eerste helft van de 20ste eeuw. De vliegden is in feite niets anders dan een grove den die, vanwege het overmatig blootstaan aan de harde wind, in een open vlakte niet in de hoogte is gegroeid maar in de breedte. Er zijn op De Hoge Veluwe schitterende exemplaren te vinden. 

De bodem van het Park bestaat grotendeels uit zand en is voedselarm en droog. Het grondwater zit diep (60 meter in het oosten, 6 meter in het westen). De water dat in de vennen staat is dan ook geen grondwater, maar regenwater. Dit water blijft staan op een ondoorlatende laag.

Overnachten in een comfortabele bungalow in het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Kinderen vermaken zich in de natuur, in het park of met een bezoek aan één van de dagattracties in de buurt Van dicht bij zie en hoor je de eekhoorntjes, konijntjes, vogels en andere wilde dieren. Beleef het luxe kampeergevoel!

NP De Hoge Veluwe is een natuurpark met een afwisselend landschap. Weidse heidevelden en grasvlakten worden afgewisseld door loof- en naaldbossen en vennen. Ook is er een stuifzandvlakte te vinden. Het Nationale Park bestaat voor ongeveer de helft uit bossen en voor de andere helft uit open gebieden. De diversiteit van planten- en diersoorten is groot. Van de zeldzame parelmoervlinders tot het imposante edelhert; het Park herbergt talloze zeldzame dieren. Ook het plantenrijk is vertegenwoordigd met bijzondere exemplaren. Wat te denken van zeldzame soorten als het gentiaanblauwtje en de kleine schorseneer? Maar u treft ook imposante alleenstaande vliegdennen aan.

Het park biedt onderdak voor tientallen diersoorten die op de rode lijst staan. Op deze lijst staan bedreigde soorten. Voorbeelden zijn de tapuit, draaihals, heikikker, ringslang, kommavlinder, bosparelmoervlinder, de boommarter en de das.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. U vindt er maar liefst 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.

De Hoge Veluwe is een park waar bezoekers nog volop ruimte en rust vinden. Men kan hier uren ongestoord wandelen of fietsen op één van de gratis witte fietsen. Er zijn veel rode lijst (bedreigde) planten- en diersoorten te ontdekken. Heeft u ooit wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, wild zwijn, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het! 

Naast rust en ruimte is er ook veel te doen in het Park. Om de rust te garanderen, concentreren de activiteiten zich rond de centrumzone van het Park. Voor zowel jong als oud worden regelmatig vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten georganiseerd.

Naast allerlei (thema)wandel- en fietstochten die u op eigen gelegenheid kunt doen, heeft u namelijk volop keuze uit ...

-  Excursies met de natuurgids
-  Safari's met de boswachter
-  Kinderactiviteiten in de schoolvakanties
-  Rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus
-  Films en exposities in het Bezoekerscentrum
-  GPS-tochten
-  Optredens van de Jachthoornblazers
-  Groepsarrangementen
-  Evenementen als De Hoge Veluwe Loop

 De Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Park De Hoge Veluwe. Als bezoeker mag u zich op een van deze fietsen vrij bewegen door het Park. En er hoeft niet extra voor betaald te worden. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar voor de kleinere bezoekers.

In totaal heeft het Park 1700 Witte Fietsen, verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis St. Hubertus en bij de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Wanneer u het Park binnenkomt kunt u meteen opstijgen! Er zijn ook Witte Kinderfietsen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter. Zo kunnen zelfs de kinderen op de gratis Witte Fiets!

Natuurlijk mag u ook op uw eigen fiets (zonder extra kosten) NP De Hoge Veluwe verkennen.

Witte Fiets is van iedereen
Witte Fietsen kunnen niet gereserveerd worden en mogen niet op slot worden gezet. Het roulatiesysteem werkt zodanig, dat zodra een witte fiets in de stalling wordt gezet, een andere bezoeker er gebruik van mag maken. Indien u zeker wilt zijn dat u tijdens uw hele bezoek een fiets tot uw beschikking hebt kunt u ook een blauwe fiets huren.

Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd vanwege haar omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh; er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote schilders.

Beroemd is ook de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, één van de grootste van Europa. Een schitterende collectie sculptuur wordt op verrassende wijze tentoongesteld, omringd door de natuur. Vertegenwoordigd zijn diverse kunstenaars van het einde van de 19de eeuw tot heden: Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra, Mario Merz, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg

Bekijk onze vakantiehuizen op de Veluwe