4 redenen om te gaan wandelen op de Veluwe

Wandelliefhebbers kennen de Veluwe op hun duimpje, maar wij dagen iedereen uit om te gaan wandelen in één van de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. Ook in de winter! We geven je vier redenen om te gaan wandelen op de Veluwe.

Is wandelen niet je favoriete bezigheid? Toch is het heel gezond. Doordat we in de winter veel thuis zitten, kan iedereen wel wat extra beweging gebruiken. Laat je overtuigen door deze vier redenen.

1. De Veluwe kent vele wandelroutes

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi je wandeling starten, maar wist je dat er op de Veluwe talloze uitgestippelde wandelroutes te vinden zijn? Er zijn zelfs routes speciaal geschikt voor kinderen, zoals de wandeling door Spelderholt. Zo kun je gaan wandelen met het hele gezin. Wie veel kilometers wil maken, kan de route Klompenpad Molenbeeksepad (15 kilometer) volgen of een wandeling maken over het Nederrijnsepad (27 kilometer). Dit is een route buiten de gebaande paden.

2. Onderweg zie je véél

Laat je betoveren door bossen, heide, zandverstuivingen, meertjes en beken. Als je gaat wandelen op de Veluwe, raak je onderweg niet uitgekeken. Ook is de kans groot dat je een wild dier zult spotten, zoals het edelhert, wild zwijn of de vos. Neem dan ook zeker je verrekijker mee! 

3. Meerdere natuurparken en gebieden

Als we het over de Veluwe hebben, dan hebben we het over het hele beboste gebied in Gelderland. Daaromheen vind je de leukste steden, maar ook meerdere natuurparken en natuurgebieden. De bekendste is Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ook natuurgebied Vierhouterbos, natuurgebied Planken Wambuis, Nationaal Park Veluwezoom en natuurgebied Kootwijkerzand zijn geliefd om te wandelen. De keuze is dus reuze.

4. Wandelen houdt je fit en gezond

Wandelen heeft 1001 gezondheidsvoordelen. Ja, echt! Wandelen is goed voor je conditie, je hart en vaten en het verlaagt je bloeddruk. Ook is een flink rondje lopen goed voor sterke botten en spieren. Ervaar je stress? Zelfs dan zorgt een wandeling ervoor dat je weer zult ontspannen en met een leeg hoofd thuiskomt. Doe je dit in de natuur, zoals op de Veluwe, dan nemen de voordelen toe, omdat alleen al kijken naar natuur een gezonde werking heeft op de mens.

Tip: boek een vakantiehuisje en ontdek meer van de Veluwe. Perfect voor een weekend weg, midweek of langer. Samen of met de hele familie. 

Klik hier voor onze last minutes