Agendatip: Ontdek de Veluwe in de nacht

Een nachtwandeling over de Veluwe? Klinkt spannend en op zaterdag 31 augustus kan dit op een veilige manier onder leiding van een deskundige gids.

Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor de duisternis van de Veluwe bij het vallen van de nacht. Tijdens deze nachtwandeling, die van 21.30 tot 00.00 uur duurt, gaan deelnemers in het Speulderbos een spannende tocht maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer ga je op pad in het donker.

Wilde dieren op de Veluwe

De kans is groot dat je verschillende wilde dieren zult horen. Tip: trek geen ritselende, maar wel warme kleding aan. Gebruik geen parfum en draag stevige schoenen. Grote kans dat een uil je strak aankijkt en je onderweg een groep wroetende wilde zwijnen tegenkomt. Vergeet trouwens ook niet te genieten van de sterrenhemel. Die is écht prachtig!

Startpunt in Ermelo

De tocht start op zaterdag 31 augustus op de parkeerplaats bij restaurant Het Boshuis aan de Sprielderweg 205 in Ermelo. De afstand van de tocht is ongeveer 5 kilometer. De prijs is 12,50 euro per volwassene. Meld je aan via veluwe@staatsbosbeheer.nl.