Agendatip: ontdek Radio Kootwijk met gids

Midden op de Veluwe is één van de meest markante gebouwen van Nederland te vinden: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Ben je er nog nooit wezen kijken? Dan is dit je kans. Op zaterdag 12 oktober kun je er onder leiding van een gids een rondleiding krijgen.

Met de gids loop je langs de monumentale pomphuisjes naar het hoofdgebouw van Radio Kootwijk. Daar wordt er onder het genot van een kopje koffie of thee naar een korte film gekeken over het zendstation. De rondleiding gaat verder door het gebouw waarbij de gids je alles vertelt over de architectuur, techniek, de boeiende historie en het leven in het dorp Radio Kootwijk op de Veluwe.

Rondleiding door Radio Kootwijk

De rondleiding door het voormalige zendstation op de Veluwe duurt van 13.00 tot 15.30 uur. Vanaf de parkeerplaats loop je langs de watertoren en volg je de bordjes Theaterloods om op de oprijlaan te komen. De excursie start vanaf de portiersloge, het eerste gebouw aan de linkerkant langs de oprijlaan naar Radio Kootwijk. De prijs per persoon is 17,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 7,75 euro. Aanmelden kan via hierradiokootwijk.nl.