Agendatip: Wandeling bij volle maan door het Vierhouterbos

Deze bijzondere tocht is een aanrader voor iedereen die van wandelen én de Veluwe houdt. Samen met een gids van Staatsbosbeheer maken liefhebbers op dinsdag 12 november een vollemaanwandeling door het Vierhouterbos.

Wandelen door het Vierhouterbos

Het Vierhouterbos ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in Vierhouten. Tussen Nunspeet en Elspeet vind je dit rustige bos waar talloze wilde dieren wonen. En het is een perfect bos voor een mooie wandeling op de Veluwe. Onderweg is de kans groot dat je wroetsporen van wilde zwijnen tegen komt. In de bossen liggen namelijk hun poelen waarin ze hun modderbaden nemen. 

Wandeling bij volle maan

Nog nooit in het Vierhouterbos geweest? Dan is dit je kans. De tocht duurt van 16.30 tot 19.30 uur en is extra bijzonder omdat deze bij volle maan gehouden wordt. Schemer gaat over in nacht en de maan verschijnt bovenaan de hemel en verlicht de paden. Beleef de mystieke sfeer en geniet van een rustige en stille wandeling. De prijs is 12,50 euro per volwassene inclusief koffie en thee. Tip: neem een kussentje mee om op de grond te zitten en trek goede wandelschoenen aan. Meer informatie via veluwe@staatsbosbeheer.nl.