Bier van de Veluwe

Speciaal bier wordt steeds populairder in Nederland. Kleine bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nederland telt inmiddels meer dan 200 brouwerijen en dat zijn er meer dan er in bierland België te vinden zijn!

Ook tijdens een vakantie op de Veluwe kunnen liefhebbers genieten van een lokaal, ambachtelijk gebrouwen bier. Wij zetten de leukste biertjes van de Veluwe op een rijtje

Lokale bieren van de Veluwe

Veluwse Schavuyt
In Bierbrouwerij De Vlijt wordt het ambachtelijke speciaal bier Veluwse Schavuyt gebrouwen. De grondstoffen voor het brouwproces worden zorgvuldig geselecteerd en continue bewaakt op kwaliteit. In het ketelhuis van de voormalige Zwitsal fabriek is naast de brouwerijruimte een sfeervol proeflokaal ingericht met een 110 jaar oude apothekersbalie als bar! De Veluwse Schavuyt staat hier vanzelfsprekend op de tap van Proeflokaal van De Vlijt, maar is voor de echte liefhebber ook beschikbaar via de drankenhandel en horecagelegenheden.
Meer info: veluwseschavuyt.nl 

Hertbier
Hertbier wordt gebrouwen, verkocht en gedronken op de Veluwe. Het is een eerlijk bier van mouten, kruiden en specerijen en verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden op de Veluwe. Er zijn inmiddels diverse soorten Hertbier waaronder een tripel bier “Zwaar Leven’, een blond bier “Dorps Leven”, een heerlijk bockbiertje “Wild Leven” en een mooi amber bier “Lang zal ze Leven”.
Meer info: hertbier.nl 

Heide Brouwerij
De Heidebrouwerij is gevestigd in de keuken van de voormalige Maurits-Noord kazerne in Ede. De keuken is ingericht met een brouwerij met proeflokaal. In het bier van de Heid Brouwerij worden ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning van de Ginkelse heide en regionaal verbouwde gerst verwerkt. Het proeflokaal is op vrijdag en zaterdag geopend.
Meer info: deheidebrouwerij.nl 

Proost!