De mooiste natuurgebieden op de Veluwe

Ja, de Veluwe is prachtig en het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Maar welke delen zijn het allermooist?

De Veluwe staat garant voor rust, ruimte en natuur. Je vindt er onder meer bos, heide, zandvlakten en landgoederen. Maar welke natuurgebieden moet je nu zeker gezien hebben?

Nationaal Park de Hoge Veluwe
Het Nationaal Park de Hoge Veluwe staat bekend als de groene schatkamer van Nederland. Het Park is particulier bezit, maar toegankelijk voor iedereen. Het park herbergt naast haar prachtige natuur ook het Kröller-Müller Museum met de tweede grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Je kunt het park verkennen door op pad te gaan met gratis witte fietsen die je bij de ingang van het park vindt.

Speulderbos
Het Speulderbos is één van de oudste en mooiste bossen van ons land. Een wandeling door dit oerbos geeft het gevoel dat je terug in de tijd gaat. De natuur gaat volledig haar gang in het Speulderbos. De knoestige, groen bemoste eiken, enorme varens en half vergane boomstammen geven het bos een bijzondere sfeer. In het Speulderbos leven veel dieren die je vanachter wildkijkschermen kunt bekijken. Vooral in de vroege ochtend of late middag, als het schemerig is, zul je hier wild spotten.

Kootwijkerzand
Het grootste stuifzandgebied van Europa ligt op de Veluwe: Kootwijkerzand. Kootwijkerzand is een aaneenschakeling van door wind gevormde zandduinen. Omdat er vrijwel geen bomen groeien op het Kootwijkerzand is het landschap continu in beweging. Door dit bijzondere stukje natuur voelt het net alsof je in het buitenland bent.