De Veluwe bij nacht

Het nationale Park de Hoge Veluwe bestaat uit maar liefst 5.000 hectare bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen, te spelen of gewoon lekker te luieren. Het bosgebied is omrasterd en ’s avonds voor publiek gesloten. Terwijl een bezoek in de nacht juist heel bijzonder is…

In de nacht wandelen over de Veluwe

Bent u binnenkort op vakantie op de Veluwe en wilt u wel eens beleven wat er ’s nachts op de Veluwe allemaal gebeurt? Kijk dan eens op de website van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer organiseert vooral in de zomermaanden op verschillende locaties en op verschillende data een bijzonder uitstapje: een nachtwandeling over de Veluwe.

Na zonsondergang gaat u met de boswachter een spannende nachtwandeling door het donkere bos maken. Veel dieren op de Veluwe verstoppen zich overdag in holen onder de grond, in dichte bosjes of hoog in de boomtoppen. In de nacht komen ze tot leven. Wie weet komt u oog in oog te staan met een wild zwijn of een edelhert!

Tijdens een nachtelijke wandeling ervaart u de stilte en kunt u genieten van een ongekend rijke sterrenhemel. Luister tijdens zo’n spannende tocht naar geritsel tussen de bladeren en de roep van de uil. En schrik niet van een paar ogen in het donker...

Aanmelden voor zo’n wandeling doet u via de website van Staatsbosbeheer. Er zijn ook mogelijkheden om met een eigen groep van maximaal 20 personen een nachtelijke wandeling te maken.

Geen parfum

Gaat u ’s nachts op pad? Trek donkere, niet ritselende kleding aan. Zorg voor goede wandelschoenen en draag geen parfum. Honden zijn niet toegestaan.

Bezoek het tweede mooiste gebied van Nederland.