De Veluwe vraagt om hulp, welke dieren spot jij?

Dankzij Nationaal Park De Hoge Veluwe kun je vanaf nu vanuit je luie stoel wilde dieren spotten. Het park maakt dit mogelijk zodat het aantal dieren op de Veluwe kan worden geteld.

Nationaal Park De Hoge Veluwe vraagt hulp vanwege de grote hoeveelheid beeldmateriaal: lang niet alles kan worden bekeken. Per jaar maken tientallen ‘wildcamera’s’ op de Veluwe dag en nacht miljoenen foto's en filmpjes. Deze foto’s zijn belangrijk voor onderzoek naar bijvoorbeeld het gedrag van de dieren, hoe de dieren zich verspreiden in het park en ook om duidelijk te maken hoeveel dieren er in het natuurgebied leven. Dankzij de camera’s komen steeds meer interessante zaken naar voren. Zo bleek eerder dat de dieren weten wat de openingstijden van het park zijn, want direct na sluitingstijd worden ze actiever.

Dieren spotten 
In samenwerking met de Wageningen Universiteit worden de foto's beschikbaar voor het publiek. Vanaf nu kun je dus live vanuit je luie stoel meekijken naar het leven op Nationaal Park De Hoge Veluwe. Zie je een dier op de beelden voorbij komen? Dan is het jouw taak om aan te geven of het om een vos, konijn of lynx gaat. Leerzaam en leuk tegelijk! Op het moment dat de camera’s een beweging signaleren, wordt er een foto of video gemaakt. De beelden van project Snapshot, zijn op de website van het park te bekijken.