Deze wilde dieren kun je spotten op de Veluwe

Op de Veluwe komen veel verschillende soorten dieren voor. Voor een safari hoef je dus helemaal niet naar Afrika, want ook dut prachtige natuurgebied in Nederland kent zijn eigen ‘big four’. Welke dieren kun je zeker spotten in het wild?

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Veluwe. Maar naast prachtige bossen, meren en zandvlakten, heeft de Veluwe ook talloze bewoners. Er leven verschillende vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen en insecten.

De ‘big four’ van de Veluwe

Herten, reeën, moeflons en wilde zwijnen worden geregeld gezien én gehoord op de Veluwe. Samen staan ze bekend als de ‘big four’. Tijdens een wandeling of fietstocht door Nationaal Park de Hoge Veluwe, is de kans groot dat je een van deze wilde dieren in het wild tegenkomt. Het edelhert staat door zijn imposante uiterlijk bekend als de koning van het Park. In het Park zijn 200 edelherten te vinden. Een must see is het dan ook zeker.

En de wolf?

Nu meerdere wolven de Veluwe als hun leefgebied hebben uitgekozen, is er natuurlijk de vraag hoe groot de kans is dit roofdier tegen het lijf te lopen. Gelukkig kunnen we opgelucht ademhalen, want die kans is héél klein. Experts hebben eerder aan de provincie Gelderland gemeld dat de roofdieren uit de buurt zullen blijven van het Park. Een verklaring hiervoor is dat er hoge hekken rondom het Park op de Veluwe staan. Wandelen of fietsen door Nationaal Park de Hoge Veluwe is dus nog steeds geheel veilig.