Dit is de mooiste fietsroute op de Veluwe

Dat er nergens ter wereld meer gefietst wordt als in Nederland, is natuurlijk geen verrassing. Fietsen is voor ons een tweede natuur. Fietsroutes genoeg in ons land, maar wat is de mooiste route op de Veluwe?

Op de Veluwe is fietsen razend populair. Logisch ook, want er zijn talloze fietsroutes te vinden door de bossen, langs heides, zandverstuivingen en prachtige meren. Nog een pluspunt: per fiets leer je de Veluwe op een sportieve en prachtige manier kennen.

Fietsen over de Veluwe

Er zijn op de Veluwe tientallen mooie fietstochten te maken. Routes kun je vinden bij de boekhandel of een VVV kantoor. Maar wat is nu de allermooiste? De ‘Hartje Veluwe’ route staat wat ons betreft met stip op één. Het is een tocht van zo’n 35 kilometer door de bossen bij Uddel en Garderen en zeer geschikt voor de recreatieve fietser.

De Hartje Veluwe route

Als je de tocht gaat maken, fietst je door het mooie Caitwickerzand, langs de heidevelden tussen Assel en Hoog Soeren en langs de bossen van Het Loo. Werkelijk alles komt voorbij op deze route. Aan de nodige uitdaging ontbreekt het trouwens niet. Af en toe met er een flinke klim worden gemaakt. Onderweg cultuur snuiven is ook mogelijk. Breng een bezoek aan museum het Aardhuis in Hoog Soeren. Dit is het oude jachthuis van koning Willem III waar nu wisselende exposities worden gehouden.