Dit is er met Pasen te doen op de Veluwe

Lekker een paar dagen naar de Veluwe met Pasen is altijd een goed idee. In de omgeving is genoeg te doen, waardoor niemand zich hoeft te vervelen. We delen drie tips.

1. Paaswandeling over landgoed Staverden
Staverden is de kleinste stad van Nederland, maar ook meteen een van de mooiste landgoederen van de Veluwe. De boswachter geeft je op Eerste Paasdag een rondleiding door het park, langs de beroemde witte pauwen, door de bossen en over velden. Door het prachtige beekdal slingert een beek die uitkomt bij een waterrad. De boswachter vertelt over het kasteel, de rijke geschiedenis en de mooie natuur. De wandeling start om 14.00 uur. Deelname bedraagt 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 2,50 euro. Reserveren is niet nodig. Het startpunt is de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg in Staverden.

2. Vlooienmarkt in Doornspijk met meer dan 125 kramen
Koopjesjagers zijn op Tweede Paasdag aan het juiste adres in Doornspijk. Bij de plaatselijke voetbalvereniging DSV61 wordt dan vanaf 08.00 uur een grote vlooienmarkt gehouden met meer dan 125 kramen. Voor kinderen is er de hele dag een springkussen en een gratis kleedjesmarkt en vanaf 11.00 uur een speciaal kinderprogramma. Start van de Sterkste Man van Doornspijk is om 13.00 uur. De entree voor de vlooienmarkt bedraagt 2 euro per persoon vanaf 12 jaar. Er kan gratis worden geparkeerd.

3, Eieren zoeken en brunchen in Putten
Bij de Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten wordt Tweede Paasdag gevierd met allerlei lekkers. Eerst gaan kinderen eieren zoeken en zelf verven en vervolgens is het tijd voor een uitgebreide brunch. Liefhebbers zijn welkom tussen 10.15 en 10.30 uur. De kosten bedragen 18,50 euro voor volwassenen en 8,75 euro voor kinderen. Reserveren kan door te bellen naar: 06 302 340 32.

Wil je Pasen combineren met een mini-vakantie in één van onze vakantiehuizen op de Veluwe? Klik dan hier voor het aanbod.

.