Dit moet je weten over Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en is, als je er nog nooit geweest bent, zeker een bezoek waard. Een gezellige centrum, historische gebouwen en leuke attracties: dat en meer heeft Arnhem te bieden.

Arnhem was in de zestiende eeuw al een belangrijke handelsstad met een groot aantal inwoners. In de Tweede Wereldoorlog moesten alle 100.000 inwoners van de stad hun huizen verlaten toen in september 1944 de geallieerden via Arnhem door de Duitse linies heen wilden breken. De stad raakte tijdens deze operatie, genaamd Market Garden, zwaar beschadigd maar is na de oorlog letterlijk uit de as herrezen. Veel historische gebouwen werden gerestaureerd en nieuwe wijken en parken werden aangelegd. Met recht is Arnhem een prachtige stad te noemen.

Winkelen, musea en wandelen in Arnhem

Tegenwoordig is Arnhem een veelzijdige stad waar veel te beleven is. Het heeft een gezellig centrum met veel leuke winkels. Shopliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen. Maar ook voor een leuke wandeling of fietstocht zit je in Arnhem goed. Verblijf je binnenkort in een vakantiehuis op de Veluwe? Breng dan zeker een bezoek aan Arnhem.

Drie tips voor een dagje Arnhem

1. Nederlands Openluchtmuseum
Een prachtig museum! In dit museum krijg je een beeld van het dagelijks leven in ons land gedurende de laatste eeuwen.

2. Burger’s Zoo en safaripark
Dit dierenpark is de meest bezochte attractie van Gelderland. Leuk detail: de leefgebieden van verschillende dieren zijn op een unieke manier nagebouwd. Je kijkt je ogen uit.

3. Park Sonsbeek
Ook Arnhem kent prachtige parken, waarvan stadpark Sonsbeek er een van is. Het park is 67 hectare groot met een heuvelachtig karakter met eeuwenoude bomen. Perfect voor een wandeling en een mooie locatie voor een picknick.