Dit zijn de mooiste wandelroutes op de Veluwe

Of de blaadjes nu van de bomen vallen of de natuur weer in bloei staat, op de Veluwe maak je zonder twijfel de allermooiste wandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. Dit zijn de mooiste routes op de Veluwe. 

Wandelliefhebbers kunnen op de Veluwe hun hart ophalen. Er zijn tientallen routes, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Maar wat zijn nu de allermooiste? Deze drie zijn absoluut de moeite waard. Tip: download de NatuurRoutes app van Natuurmonumenten, dan kun je deze wandelroutes meteen bekijken. 

1. Herten spotten in het Deelerwoud op de Veluwe

Bij de Veluwe denk je uiteraard ook aan wilde dieren. Wil je wandelen combineren met het spotten van herten? Loop dan de wandelroute in het Deelerwoud. Het vertrekpunt is parkeerplaats Herberg De Woeste Hoeve in Beekbergen. Onderweg kom je uitgestrekte heidevelden en bossen tegen, maar ook herten, wilde zwijnen en Schotse hooglanders kun je hier zomaar spotten. Neem dus zeker je verrekijker mee en draag stevige schoenen. De wandelroute is acht kilometer lang. 

2. Cultuurhistorische wandeling rondom Loenen

Deze route is vooral geschikt voor de gevorderde wandelaar, want de tocht is zo’n tien kilometer lang. De wandelroute staat in het teken van het historische dorp Loenen. Loenen ligt in een prachtig landschap van eeuwenoude akkers, weilanden, houtsingels en boomgaarden. Op de route kom je historische enken, een oud kerkenpad en een bijzondere natuurtuin tegen. De wandeling start en eindigt bij De Groote Modderkolk in het dorp, bij de de parkeerplaats bezoekers P2 en P3. Echt de moeite waard!

3. Ontdek de heideheuvels bij de Posbank

Wil je echt betoverd worden door de schoonheid van de natuur? Dan is wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem een aanrader. Deze tocht is ook geschikt voor beginnende wandelaars, want de route is zo’n vijf kilometer lang. Ontdek de beroemde heideheuvels bij de Posbank en geniet van het betoverende uitzicht. Leuk detail: de boswachter van Veluwezoom stippelde deze route uit langs de mooiste plekken. Volg de gele schildjes met paarse pijlen. Het startpunt van deze wandelroute is Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. 

Combineer het wandelen met een verblijf in één van onze vakantiehuisjes om nog meer te ontdekken op de Veluwe.

Klik hier voor onze vakantiehuizen