Fietsknooppunten Veluwe

Gaat u binnenkort op vakantie in een huisje op de Veluwe? Dan is de kans groot dat u tijdens uw verblijf ook heerlijk gaat fietsen. De Veluwe is niet alleen een heerlijke regio om de fiets te ontdekken, dankzij het fietsknooppunten netwerk van de Veluwe gaat dit heel eenvoudig zonder kaart!

Uitvinder fietsknooppunten

Hugo Bollen was een mijningenieur uit Limburg. In 1992 bedacht hij een nieuw bewegwijzering systeem voor fietsers; het zogenaamde fietsknooppunten systeem. Het idee is dat, dankzij een netwerk van knooppunten, iedere fietser in iedere richting zijn eigen rondrit kan samenstellen.

Op ieder knooppunt is een overzichtskaart met alle knooppunten te vinden. Deze borden staan op ooghoogte. De borden staan op iedere kruising op een route.

Fietsen op de Veluwe

Bijna alle regio’s in Nederland hebben inmiddels een fietsknooppunten netwerk. Op de Veluwe is eind mei van dit jaar een flinke uitbreiding op het bestaande knooppunten netwerk gekomen. Nu is ook het gebied rond Elspeet en Uddel dankzij fietsknooppunten verbonden.

575 knooppunten

Het fietsknooppuntennetwerk Veluwe bestrijkt nu routes met een totale lengte van 2050 kilometer en bevat 575 knooppunten. Er is bij de aanleg goed rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. In totaal zijn er 9000 fietsbordjes geplaatst en 575 informatiepanelen. Komt u ook genieten op de fiets vanuit uw vakantiehuis op de Veluwe?

Vakantiehuisje op de Veluwe huren
Wil u in Nederland op vakantie en genieten van rust en natuur? Boek een vakantiehuisje Veluwe. De Veluwe geeft je mogelijkheden genoeg om je kinderen te vermaken.