Film over de Veluwe

Ruben Smit is wereldberoemd geworden met ‘’De Nieuwe Wildernis’’, zijn film over de natuur van de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Deze film trok in de weken na zijn première in 2013 maar liefst 750.000 mensen naar de bioscoop en bewees dat we in Nederland zeer geïnteresseerd zijn in de natuur van ons eigen land.

De Veluwe in de bioscoop in 2020

Op dit moment stort Ruben zich op de ongerepte natuur van de Veluwe voor een nieuwe natuurfilm die in 2020 moet verschijnen.

Ruben Smit is opgeleid als ecoloog en sinds 2003 zelfstandig filmer en fotograaf. Al in zijn studietijd kwam hij veel op de Veluwe om daar onderzoek te doen naar de invloed van begrazing door herten op de plantengroei. Smit wil als filmer vooral de natuur laten zien en hoopt dat de mensen zich daarover verwonderen.

Schatkamer van de Veluwe

Er worden nu opnamen gemaakt in het Deelense veld. Ruben Smit noemt dit gebied de schatkamer van de Veluwe. Het is een on-Nederlands grote savanne waarin vooral allerlei bijzondere kleine dieren leven. Bij de Veluwe denk je al snel aan edelherten en wilde zwijnen maar op het Deelense veld kun je zo maar de gevlekte witsnuitlibel of de heikikker tegenkomen….

Genieten op de Veluwe

Kunt u niet wachten tot de film in 2020 in de bioscoop draait? Kom dan nu genieten vanuit een vakantiehuis op de Veluwe!