Gelderse streken ontdekken

Onder het motto ‘’Gelderland levert je mooie streken’’ presenteert de provincie Gelderland zich aan de toeristen. Gelderland is een van de meest populaire regio’s van ons land voor een vakantie. Dat is best logisch als u bekijkt wat deze provincie in het midden van het land allemaal te bieden heeft.

Wat zijn Gelderse streken?

Er zijn volgens het toeristenbureau van Gelderland vier verschillende streken te onderscheiden: De Veluwe, de Regio Arnhem/Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek.

Wij van Vakantieveluwe zetten graag op een rijtje wat de belangrijkste reden is om elk van deze streken snel te komen bezoeken.

Zeker doen in de Gelderse streken

1 De Veluwe
Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Het klinkt als een hobby die uw grootouders ook al beoefenden, maar op de Veluwe krijgt wandelen echt een andere dimensie. Heeft u tijdens een ochtendwandeling al eens een edelhert horen burlen? Of een paar jonge zwijntjes op nog geen 50 meter zien scharrelen? En heeft u wel eens door een bos gelopen waar u werkelijk niets meer hoorde dan uw eigen ademhaling en het geritsel van de bladeren? Kom snel eens wandelen op de Veluwe!
Huisjes op de Veluwe 

2 Regio Arnhem/Nijmegen
In het hart van deze regio liggen de prachtige steden Arnhem en Nijmegen. Twee steden met elk een eigen signatuur. Arnhem is groen en creatief en Nijmegen biedt plek aan wellness en ontspanning. Wat de steden met elkaar gemeen hebben is een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis komt terug in verschillende musea en bezienswaardigheden. En reken maar dat in beide steden ook heerlijk kunt shoppen, eten, borrelen….
Vakantiehuizen bij Nijmegen en Arnhem 

3 Rivierenland
De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal maken samen het rivierenland. Deze streken, net even ten zuiden van de Veluwe, hebben elk hun eigen historie en uitstraling. Maar overal ontmoet u een gulle gastvrijheid en kunt u genieten van prachtige slingerweggetjes, boomgaarden en mooie dorpjes.
Vakantiehuizen in het zuiden van de Veluwe 

4 Achterhoek
Wie aan de Achterhoek denkt, denk wellicht aan Bennie Jolink van Normaal, veel bier en autocrossen. Helemaal waar, maar vergeet niet de unieke middeleeuwse stadjes, eindeloze boswandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap en fietsroutes die u van de ene naar de andere wijngaard brengen.
Vakantiehuizen in de Achterhoek