Golfen op de Veluwe

Het aantal golfspelers in Nederland is de laatste 10 jaar enorm gegroeid. Er staan in Nederland bijna 400.000 mensen regelmatig op ‘’the green’’ en golf staat daarmee na voetbal en tennis op de derde plek van meest populaire sporten in ons land.

Golfen is gezond

Volgens een Zweeds onderzoek onder 300.000 golfers blijkt dat mensen die de golfsport beoefenen een gezondere leefstijl hebben, vitaler zijn en gemiddeld 5 jaar langer leven dan mensen die niet golfen. Golfers hebben ook een rijk sociaal leven en zijn mede daardoor gelukkiger.

In Nederland zijn ruim 200 golfbanen die op de mooiste plekjes van ons land liggen. Heeft u een vakantiehuis op de Veluwe gehuurd en wilt u golfen? Op de Veluwe vindt u een aantal prachtig gelegen golfbanen. Hieronder de drie mooiste.

Mooiste golfbanen op de Veluwe

Veluwse golfclub
De Veluwse Golf Club ligt in het mooie Staatsdomein Hoog Soeren, onderdeel van Kroondomein Het Loo. De 9 holes, glooiende bosbaan is ontworpen door een Engelse golfarchitect. U waant zich hier in het buitenland. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u ook zonder golfvaardigheidsbewijs op de baan terecht.
Meer informatie: veluwsegolfclub.nl

Edese Golfclub Papendal
De baan ligt in de Veluwezoom en is omgeven door bossen, lanen en weiden. De baan heeft leuke hoogteverschillen en geeft fraaie uitzichten. De golfclub heeft een modern clubhuis, uitgebreide oefenfaciliteiten en een uitstekend restaurant met een prachtig terras.
Meer informatie: edesegolf.nl

Het Rijk van Nunspeet
Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is misschien wel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Oude bomen, vijvers, zandverstuivingen en fraaie vergezichten bepalen het karakter van deze 27-holes bosbaan. Iedereen met een EGA-handicap of een GVB is hier welkom.
Meer informatie: golfenophetrijk.nl