Hip op de Veluwe

De Veluwe is een van de populairste vakantieregio’s van ons land. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de Veluwe eigenlijk alles bevat voor een ideale vakantie. Er is enorm veel groen voor heerlijke boswandelingen en er zijn prachtige heidevlaktes en unieke zandverstuivingen waar je uren lang kunt dwalen. De Veluwe beschikt over een aantal prachtige musea (denk alleen al aan het Kröller Müller museum in het hart van het Nationaal Park Hoge Veluwe. Er zijn in het gebied tientallen gezellige dorpjes met prima restaurants. Fietsers en mountainbikers vinden er fantastische routes en liefhebbers van winkelen kunnen terecht in o.a. Apeldoorn en Arnhem.

Is de Veluwe hip?

Maar toch hebben sommige mensen een beeld van de Veluwe als een wat al te brave bestemming. Niet echt geschikt voor hippe jongen mensen…
Wij van Vakantieveluwe.com zijn het daar niet mee eens.

Om die reden hebben we een tip 3 gemaakt van zaken waardoor zelfs de meest door de wol geverfde hipster direct zijn Amsterdamse woonboot verlaat om een lekker weekend te komen genieten op de Veluwe!

Drie hippe dingen om te doen op de Veluwe

1 Spijkerkwartier van Arnhem
Het Spijkerkwartier is een woonwijk in Arnhem, direct grenzend aan het centrum van de stad. De wijk werd in 1853 ontworpen en bevat een groot aantal monumentale panden. als een wijk met veel allure en dit is nog te zien aan de vele monumentale panden. In 2007 is de wijk aangewezen als beschermd stadsgezicht en is inmiddels een populaire wijk onder kunstenaars, ingenieurs en bon vivants. Bij een wandeling door het Spijkerkwartier komt u de leukste winkels, koffie- en eettentjes tegen. In enkele open gebieden tussen woningblokken is bovendien een unieke openbare stadstuin aangelegd.


2 Segway-Veluwe
Wilt u d wel eens iets anders dan op de fiets of te voet de natuur van de Veluwe ontdekken? De leukste manier om erop uit te trekken is misschien wel met een Segway. Het is een zelf balancerend vervoermiddel dat door naar voren en naar achteren te leunen wordt voortbewogen. Segway-Veluwe biedt geheel verzorgde tours zodat iedereen kan kennismaken met dit bijzondere vervoermiddel. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Bos- en Heidetour in het gebied rond Ermelo?
Meer informatie: Segway-Veluwe.nl

3 Lepeltje Lepeltje
Midden in de zomer wordt jaarlijks het Park Haven Centrum in Apeldoorn omgetoverd tot een intiem festival terrein waar jong en oud smult van heerlijke gerechten, toffe bands en mooie avonturen. Er is een grote markt met hippe kleding, bijzondere kunst, vintage spullen en ambachtelijke streekproducten. De marktkramers hebben liefde voor hun waren en dat zie. De toegang tot het Lepeltje Lepeltje festival is gratis.
Meer informatie: Lepeltje-Lepeltje.nl

Welkom op de Veluwe !