Hoge Veluwe gaat onverantwoordelijke fotografen aanpakken

Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaat harder optreden tegen onverantwoordelijke fotografen. Steeds vaker verstoren fotografen de rust van vogels die in het park leven. Dat meldt het Park op haar website.

De Veluwe is natuurlijk één van de meest fotogenieke natuurgebieden van ons land en wordt daarom flink gefotografeerd. Zeker 100 vogelsoorten, waarvan 17 bedreigde soorten, komen voor in het Park. Bezoekers en fotografen komen dan ook wat graag naar het park om de vogels te spotten en de mooiste kiekjes te maken.

Fotografen gaan over de schreef
Steeds vaker gaan fotografen over de schreef. De fotografen verstoren bijvoorbeeld de rust van de vogels door ze te voeren of gedragen zich onbehoorlijk tegen andere bezoekers. Dit alles voor het perfecte plaatje. Ook ergeren bezoekers zich mateloos aan auto’s en statieven die midden op de openbare weg worden geplaatst.

Strenger optreden 
Na diverse waarschuwingen is de maat vol voor Nationaal Park De Hoge Veluwe. Er gaat strenger worden opgetreden en er gaat vaker gecontroleerd worden. ‘Het Nationale Park De Hoge Veluwe moet voor iedereen een prettige plek zijn en blijven, waarbij men rekening houdt met elkaar en de natuur’, laat de organisatie weten.