Huisje in het bos huren

Als je aan Nederlanders vraagt om een natuurrijke vakantiebestemming in eigen land te noemen, staat de Veluwe gegarandeerd op de eerste plaats. De Veluwe is dan ook een aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden met elk een eigen karakter, flora en fauna. U bent het hele jaar door welkom op de Veluwe

De Veluwe is meer dan 90.000 hectare, grofweg zo’n 130.000 voetbalvelden, groot. Het overgrote deel van dit gebied is bebost. Het Nationaal park De Hoge Veluwe is ruim 5000 hectare groot en in particuliere handen. Veel van de bossen en natuurgebieden rond het Nationale Park worden beheerd door Staatsbosbeheer. In al deze bosgebieden staan de leukste vakantiehuizen in het bos!

Welke bossen op de Veluwe zijn van Staatsbosbeheer?

Staatsbosbeheer onderhoudt maar liefst 36 bossen en natuurgebieden op de Veluwe. Dat zijn:
Belvedèrebos, Bennekomse Bos, Boersberg, Boeschoten, De Buunderkamp, De Dorschkamp, De Keijenberg, De Mijntjes, Ginkelsche Heide, Gulbroek, Heelsums Beekdal, Heerder Sprengen, Hendriksbos, Hoornsche Broek, Hoenderloosche Bos, Hoog Buurlo, Johannahoeve, Kootwijk, Kootwijkerzand, Meerveld, Noorderheide, Nunspeet, Oenensche Broek, Oostereng, Radio Kootwijk, Renkumse Heide, Rozendaalse Bos, Schaveren, Speulder- en Sprielderbos, Stroeërzand, Terletsche Heide, Ugchelen-Hoenderloo, Vierhouterbos, Zandenbos en Zwolse Bos.

Hoe komen de heuvels op de Veluwe?

Als u op de Veluwe wandelt zal het u opvallen dat het landschap behoorlijk glooiend is. Dit heuvelachtige landschap is in de laatste ijstijd ontstaan. Het landijs schoof over de Veluwe en stuwde zand en grind voor zich uit. Op die manier ontstonden de zogenaamde stuwwallen, de heuvels op de Veluwe.

Huisje in het bos

Wilt u op vakantie genieten van het bos van de Veluwe? ’s Morgens opstaan en direct tussen de bomen wandelen? ’s Nachts de uilen in de boomtoppen horen roepen?

Huur dan een vakantiehuis in het groen. Bij vakantieveluwe.com kiest u uit meer dan 50 boshuisjes, prachtig gelegen midden in het bos!