Huisje met Hemelvaart op de Veluwe huren

Wilt u met Hemelvaart een vakantiehuis op de Veluwe huren? Dan bent u bij ons aan het goede adres. We verhuren heel veel mooie vakantiehuizen waar u juist met Hemelvaart heerlijk kunt genieten van het voorjaar. Hemelvaart is het lekker lange voorjaarsweekend waarvan veel mensen profiteren om lekker te genieten van het mooie weer, de frisgroene natuur en de vele evenementen op de Veluwe.

Wanneer is het Hemelvaart?

Hemelvaartsdag is een donderdag, tien dagen voor Pinksteren. In ons land is Hemelvaart een officiële feestdag waarbij Christenen herdenken dat Jezus is opgevaren naar God, 39 dagen na zijn opstanding uit de dood. In 2017 valt Hemelvaart op 25 mei.

Veel werkende mensen kiezen ervoor om de dag na Hemelvaartsdag ook vrij te nemen, zodat er een extra lang weekend ontstaat. Ambtenaren hebben in Nederland zelfs verplicht vrij! Wij geven u groot gelijk. Het wordt namelijk echt genieten als u dat lange weekend vanuit een vakantiehuis op de Veluwe doorbrengt.

Dauwtrappen op de Veluwe

Hemelvaartsdag was vroeger de dag waarop mensen gingen dauwtrappen. Met blote voeten ging men midden in de nacht op pad om zingend op het verse voorjaarsgras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Wij zullen u zeker niet verplichten om tijdens uw vakantie op de Veluwe midden in de nacht op te staan. Maar wij adviseren u zeker om lekker veel naar buiten te gaan als u met Hemelvaart op de Veluwe bent. Geniet van een lange wandeling door het bos, ga lekker rondkijken in de gezellige dorpjes en mooie steden of pak de fiets!

Kies een vakantiehuis met Hemelvaart op de Veluwe

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning op de Veluwe selecteren voor een verblijf met Hemelvaart. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen op de Veluwe zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.