Huisje met Pasen op de Veluwe huren

Wilt u met Pasen lekker een paar dagen naar de Veluwe? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Op vakantieveluwe.com kiest u uit tientallen vakantiehuizen op de Veluwe waar u heerlijk een paar dagen rond Pasen kunt genieten van het ontluikende voorjaar.

Wanneer is het Pasen?

Pasen valt altijd tussen 22 maart en 25 april. Dat komt omdat Pasen – anders dan bijvoorbeeld Kerstmis – tot de roerige feestdagen behoort. De natuur bepaalt wanneer het Pasen is, want Paaszondag is de altijd de zondag na de eerste volle maan in het voorjaar. Dit jaar is het op 16 en 17 april Pasen. Overigens wordt niet in alle landen tweede Paasdag gevierd. In Noord- en Zuid-Amerika vieren ze Pasen alleen op zondag. Gelukkig kun je in ons land genieten van twee vrije dagen!

Pasen is gevoelsmatig echt het begin van het voorjaar. Dit jaar valt Pasen relatief laat, zodat de kans groot is dat de temperatuur buiten al lekker aangenaam is. Op de Veluwe betekent dat genieten van alle bomen en planten waar al veel jonge blaadjes aan zitten. Lekker wandelen in de frisse lentelucht of een mooie fietstocht maken door de bossen. Met een beetje gelukt kunt u al lekker in het zonnetje een kopje koffie of een broodje eten.

Wordt het niet tijd om een huisje op de Veluwe te huren met Pasen?

Wat is het weer op de Veluwe met Pasen?

Het is de laatste jaren met Pasen gemiddeld in ons land steeds iets warmer geworden. Op 24 april 2011 werd zelfs één van de warmste Paasdagen ooit gemeten: het werd maar liefst 26 graden! Alle reden dus om alvast uw vakantiehuis op de Veluwe met Pasen te boeken!

Kies een vakantiehuis op de Veluwe

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning op de Veluwe voor Pasen selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen op de Veluwe zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.