Jachtseizoen op de Veluwe

Het officiële wildseizoen op de Veluwe loopt van oktober tot december. In deze periode wordt kleinwild zoals haas, fazant, eend, duif en wild konijn bejaagd. Bij veel restaurants op de Veluwe staat volop wild op de kaart en worden meerdere beurzen en fairs gehouden, gebaseerd op het wildseizoen.

Jagen in Nederland

Om in Nederland te mogen jagen met een geweer heeft u – naast een wapenkluis, wapenvergunning en jechtdiploma - een geldige jachtakte nodig. De wet bepaalt per diersoort in welke periode er gejaagd mag worden. Deze periodes zijn vaak gekoppeld aan het broedseizoen van vogels en de dracht- en bronstijd van ander wild.

Wild van de Veluwe

De wilde dieren op de Veluwe hebben een mooi leven. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen en genieten van veelzijdig voedsel. Een wildzwijn eet grassen, larven, eikels en beukennootjes. Het ree eet plantenknoppen en kruiden. Edelherten en damherten zijn meer grazers en eten vooral grassen en kruiden. Door dit gevarieerde dieet heeft het wild op de Veluwe een eigen smaak gekregen die niet te vergelijken met bijvoorbeeld wild uit Schotland en Nieuw Zeeland of dieren uit bijvoorbeeld een hertenfarm.

Het beste wildrestaurant op de Veluwe

Bent u binnenkort op vakantie op de Veluwe en wilt u genieten van een heerlijk wild-menu? Hotel-restaurant de Echoput in Apeldoorn is gespecialiseerd in wild en de beste wijn-spijs combinaties. Het restaurant wordt geleid door Dr. Peter Klosse. Hij richtte in 1991 de Academie voor Gastronomie op en promoveerde in 2004 aan de Universiteit van Maastricht met zijn proefschrift over smaak. In de Echoput kunt u Multisensorisch dineren!