Kabouters op de Veluwe

Wist je dat er op de Veluwe kabouters wonen? De boswachters weten het zeker, want ze vinden regelmatig sporen van kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje of geplet gras van een middagdutje.

Kabouters wonen in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer.

Waarmee de kabouters zo druk zijn? Als je tijdens een volgende vakantie op de Veluwe het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij Bezoekerscentrum Nunspeet ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag de puntmuts mee naar huis.

Waar begint de kabouterwandeling?

De route start bij het Bezoekerscentrum Nunspeet aan de Plesmanlaan 2 in Nunspeet. Volwassenen lopen de route gratis, kinderen betalen € 5 en een borg voor de knapzak en het kabouterboek. Doe stevige schoenen of laarzen aan en vergeet je camera niet!