Kerstevenementen op de Veluwe

December op de Veluwe is altijd extra gezellig. Natuurlijk zijn de winkels, restaurants en cafés helemaal versierd in kerststemming, maar er zijn ook een aantal bijzondere evenementen rond het thema kerst. Bent u deze december in een vakantiehuis op de Veluwe? Dan raakt u helemaal in de kerststemming als u een kijkje neemt op een van de winterse evenementen op de Veluwe. Wij zetten de leukste drie op een rij.

Kerstmarkt Vaasen
De Kerstmarkt Vaassen werd al in 1985 voor het eerst georganiseerd door de ondernemersvereniging van Vaassen. De kerstmarkt is opgebouwd op het terrein voor het kasteel Cannenburch. Sfeervoller kan bijna niet! Jaarlijks komen er bijna 20.000 bezoekers naar de kerstmarkt Vaassen die van vrijdag tot en met zondag in het tweede weekend van december plaatsvindt. U kunt ook het kasteel bezoeken met een voordelig combikaartje.
Meer informatie: www.kerstmarktvaassen.nl

Kerstexpositie in Terschuur
In het dorpje Terschuur (vlakbij Barneveld) vindt u het Ambachten & Speelgoed Museum. In dit museum wordt u meegenomen naar de tijd dat de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Van half november tot kerst wordt in het museum bovendien een unieke overdekte kerstexpositie en kerstmarkt gehouden. Er zullen 20 stands zijn met ieder een nostalgisch tintje. Naast de leukste kerstspullen kunt u ook demonstratie van bijvoorbeeld glas graveren, strovlechten en glas in lood maken bijwonen. 
Meer informatie: www.ambachtenmuseum.nl

Winterfair Garderen
Gedurende 7 dagen in de eerste helft van december kunt u even terug naar de 19e eeuw. Tijdens de winterfair Garderen stapt u in de wereld van Dickens. U ziet de paarden met hun arrenslee haast over de besneeuwde grachten glijden. Meer dan vijftig standhouders bieden de leukste versieringen en cadeautjes voor kerst en overal kunt u winterse lekkernijen eten.
Meer informatie: www.winterfairgarderen.nl