Kunst in Apeldoorn

Wie denkt aan kunst op de Veluwe denkt al snel aan de prachtige collectie in het Kröller Müller museum in het centrum van het Nationale Park. Hier hangen bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van Van Gogh. Maar ook topwerken van bijvoorbeeld Picasso, Mondriaan en Monet kunnen hier worden bewonderd.

Toch heeft de Veluwe nog veel meer moois te bieden aan liefhebbers van beeldende kunst. In het CODA Museum in Apeldoorn ontdekt u een pakhuis vol cultuur.

Kunstmuseum in Apeldoorn

Je zult versteld staan van de prachtige papierkunst collectie. Maar ook de sieraden van hergebruikte materialen en het prijswinnend keramiek is prachtig. In CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale als ook regionale kunstenaars te bewonderen. Met steeds wisselende exposities waarin sieraden en kunst van en op papier centraal staan, is CODA Museum een bezoek tijdens uw vakantie op de Veluwe meer dan waard!

CODA zorgt er ook voor dat de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe bewaard blijven. Je kunt in het museum een reis terug maken in de tijd. Dankzij een interacties ‘’tochtable’’ komt de geschiedenis voor je ogen tot leven.

Glazen gevel

Ook het gebouw van het CODA Museum is de moeite waard. Het gebouw is in 2004 ontworpen door de architect Herman Hertzberger. De enorme glazen zijkant van het gebouw geeft het een bijzondere uitstraling. Met dit transparante uiterlijk wilde Hertzberger voorbijgangers nieuwsgierig maken naar de inhoud.