Markten en braderieën op de Veluwe

Wat is er nu leuker om na een fijne dag in het bos, op de heide of in het zwembad nog even te snuffelen op een gezellige markt of braderie op de Veluwe? Genieten van lokale lekkernijen en kennis te maken met handgemaakte hebbedingetjes of de leukste t-shirts en sieraden? Op de Veluwe worden in de zomermaanden op veel plekken gezellige markten georganiseerd. De toegang is altijd gratis. Wij zetten de leukste 3 op een rij:

Top 3 markten op de Veluwe

1. Veluwse avondmarkt in Beekbergen
Dit folkloristische evenement heeft landelijke bekendheid en trekt duizenden bezoekers. Op deze braderie worden oude ambachten gedemonstreerd en treden verschillende lokale dans- en theatergroepen op. Natuurlijk kunt u genieten van streekgerechten.

Wanneer: iedere donderdagavond van 18.00 tot 21.15 uur in juli en augustus
Waar: in het centrum van Beekbergen

2. Braderie van Epe
Op deze gezellige braderie is een rommelmarkt en een kinderkledingmarkt. Op het Kerkplein in Ede treedt een gezellige band op.

Wanneer: iedere vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur van begin juli tot half augustus
Waar: in het centrum van Epe

3. Kofferbakmarkt Apeldoorn
Het fenomeen ‘’kofferbakmarkt’’ is overgewaaid uit Engeland. De verkoop van tweede hands spullen vindt plaats vanuit de kofferbak van de verkopers (en een kleine ruimte naast de auto). In Apeldoorn kunnen maximaal 250 particulieren hun spullen aan de man brengen. Er komen tot wel 10.000 bezoekers per keer op de Apeldoornse kofferbakmarkt af!

Wanneer: iedere zaterdag in juli en augustus
Waar: Kanaal Zuid in Apeldoorn

Bekijk al onze vakantiehuizen op de Veluwe