Meest bezochte attractie van de Veluwe

Aan de rand van de Veluwe, aan de noordkant van Arnhem, ligt de best bezochte toeristische attractie van Gelderland: Burger’s Zoo. Op een terrein van ruim 45 hectare komen jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers kijken naar de honderden diersoorten die hier leven.

Unieke dierentuin

Burgers’Zoo is niet zomaar een dierentuin. Het enorme terrein herbergt verschillende ‘’werelden’’ waarin de leefomstandigheden van de dieren die er leven op een unieke manier zijn nagebootst.
Zo is De Bush is een overdekte ruimte van anderhalve hectare waar een tropisch regenwoud is gecreëerd. U loopt hier vrij rond tussen de dieren en u voelt de warmte en vochtigheid van het tropisch regenwoud.

Acht miljoen liter water

In een andere hal is een mangrovebos nagemaakt. Dit bos wordt regelmatig overspoeld met zeewater zoals in de natuur. Burgers’ Desert is een ruimte van 7500 m2 waar een woestijn uit het grensgebied tussen Arizona en Mexico is nagebouwd. Burgers' Ocean is een aquarium met een inhoud van acht miljoen liter met koraalriffen en heel veel vissen. De nieuwste wereld in Burgers’ Zoo is Burgers’ Rimba. Hier waant u zich in de Maleisische jungle.

Zeker doen op de Veluwe

U zult begrijpen dat, zeker als u met kinderen op vakantie op de Veluwe bent, een bezoek aan Burgers’ Zoo niet mag overslaan. Het park is iedere dag geopend van 9 tot 17 uur. In de maanden april tot en met oktober is het park zelfs iedere dag tot 19 uur geopend.