Met de hond naar de Veluwe

Lekker rondsnuffelen in al het groen, eindeloze wandelingen over heidevelden en zandverstuivingen… De Veluwe is met 3200 hectare bos en 2100 hectare heide het ideale gebied voor een vakantie met de hond. U zult merken dat ook uw hond van harte welkom is op de Veluwe. Bij veel restaurants en cafés zijn drink- en voerbakken en andere specifieke voorzieningen voor honden aanwezig.

Kies een vakantiehuis op de Veluwe waar uw hond mee mag

Bij Vakantieveluwe.com kunt u terecht als u uw trouwe viervoeter mee wilt nemen naar een mooi vakantiehuis op de Veluwe. In ruim 80 vakantiehuizen op de Veluwe uit ons programma kunt u uw hond – soms tegen betaling van een klein extra bedrag – gewoon meenemen. Meld bij het maken van uw boeking wel altijd als de hond of een ander huisdier meekomt. Zo kan de eigenaar van uw huis alvast rekening houden met de komst van de hond.

Waar mag mijn hond loslopen op de Veluwe?

Uw hond is helemaal in zijn element als hij even lekker kan rennen, graven, snuffelen en ravotten. Er zijn speciale losloopgebieden voor honden op de Veluwe. Bij Staatsbosbeheer op de Veluwe mag uw hond los in de volgende gebieden:

Caitwickerzand bij Kootwijk. A1, afslag 18 richting Harderwijk. Eerste afslag links (ca. 200 m vanaf de A1). Zie informatiepaneel bij ingang van recreatieterrein Caitwickerzand voor losloopgebieden

Het Leesten bij Apeldoorn. Omheind gebied en natteneuzenroute (4 km) waar honden vrij rond mogen lopen, mits onder appèl.

Speulderbos- en Sprielderbos bij Putten. Prins Hendrikweg, Putten, bij Koudhoorn tussen de Garderenseweg, Arnhemse Karweg en de Hessenweg. Apeldoornsestraat bij Voorthuizen, tussen de Harderwijkerkarweg, Hoge Boeschoterweg en Apeldoornsestraat.

Zwolse bos tussen Heerde en Wapenveld. Grotendeels losloopgebied, alleen rondom het ecoduct is een rustgebied voor het wild. Let op de borden!

Honden en wilde Zwijnen

Zorg er wel altijd voor dat u optreedt als een echte ambassadeur van uw hond. U laat uw hond bijvoorbeeld nooit alleen op andere honden of recreanten afrennen. Veel mensen zijn niet gediend van honden, ook niet als ze heel vriendelijk zijn! En speciaal op de Veluwe moet u er in de losloopgebieden rekening mee houden dat uw hond een wild zwijn tegen kan komen. Als het zwijn jongen heeft of zich bedreigd voelt, kan hij de aanval kiezen! Zorg er dus altijd voor dat u alert bent op het gedrag van uw hond en dat u weet waar uw hond zich bevindt.