Met de stoomtrein over de Veluwe

Elektrische fietsen die 50 km per uur kunnen, zelfrijdende auto’s, reizen naar mars, … verlangt u ook wel eens terug naar de tijd waarin het allemaal wat minder snel ging.
Waarin het reizen een doel op zich was?

Stap dan, tijdens uw volgende vakantie op de Veluwe, eens terug in de tijd. Tussen Apeldoorn en Dieren rijdt een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de Veluwse Stoomtrein Maatschappij – alweer 40 jaar – met een groot aantal stoomlocomotieven, historische diesellocomotieven en rijtuigen. U wordt vervoerd door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

Een reis door de tijd

Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) maakt u een treinreis in het verleden. Op het traject van Apeldoorn naar Dieren stopt de trein in de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Ook stopt de stoomtrein op Halte Immenbergweg, speciaal voor de gasten van de vele vakantiehuizen, campings en bungalowparken in het Veluwse bos.
Een reis met de Stoomtrein is een unieke belevenis. U huurt het indringende geluid van de stoomfluit en u ervaart het stampen en de trekkracht van de oersterke stoomlocomotief.

Kaartjes kopen voor de Veluwse stoomtrein

De meeste passagiers vertrekken vanaf station Beekbergen. Hier kunt u kaartjes aan het loket kopen. In Apeldoorn koopt u een kaartje bij de conducteur op het perron. Het VSM perron ligt direct naast het NS station. Als op opstapt bij een van de andere haltes kunt u uw kaartje uitsluitend bij de conducteur op de trein aanschaffen.