Met kinderen naar de Veluwe

Gaat u dit jaar op vakantie naar de Veluwe? Dan zult u zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ook voor gezinnen met (jonge) kinderen is een bezoek aan het bekendse Nationale Park van Nederland de moeite waard.

Wij geven u 5 tips waarmee uw bezoek aan de Hoge Veluwe ook voor kinderen onvergetelijk wordt.

Doen met kinderen op de Hoge Veluwe

1 Speurtochten
Er lopen maar liefst 9 verschillende wandelroutes door het park. Zo’n wandeling wordt natuurlijk extra leuk als u deze combineert met een speurtocht. De speurtochten kunt u krijgen bij het bezoekerscentrum in het midden van het Park, zo’n 4 km van Hoenderloo of Otterlo. Met de speurtocht in de hand maken kinderen spelenderwijs kennis met de natuur.

2 Museonder bezoeken
In het bezoekerscentrum is ook het Museonder gevestigd. In dit unieke museum ziet u wat er onder de grond van de Veluwe gebeurt en welke dieren daar leven. Bij een bezoek aan het museum daalt u af naar het middelpunt van de aarde.

3 Slapen in het bos
In de zomer zijn er Kindersafari’s voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Kinderen gaan op ontdekkingstocht met de boswachter. Er wordt gespeurd naar wilde dieren, een kampvuur gemaakt en ’s nachts overnachten de kinderen in de buitenlucht onder de sterrenhemel of, als het regent, in een tent. Reserveren bij het bezoekerscentrum.

4 Fietsen op een witte fiets
Al sinds 1975 kunnen bezoekers van het Nationale Park gratis gebruik maken van de Witte Fietsen. De ruim 1700 fietsen staan in fietsenstallingen bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus, het Marchantplein en de 3 ingangen van het park. ER zijn fietsen met kinderzitjes en kinderfietsen (zonder zijwieltjes) beschikbaar!

5 Zandverstuiving bekijken
Een zandverstuiving is een open plek op de Veluwe waar geen enkele begroeiing te vinden is. Het zand wordt door wind en water verstoven. Zandverstuivingen komen vrijwel nergens in Europa voor. Midden op de Veluwe ligt het Kootwijkerzand bij Kootwijk. Voor jong en oud een bijzondere ervaring om hier rond te lopen. Vanaf de uitkijktoren van het gebouw van Radio Kootwijk heeft u een prachtig zicht op dit stuifzand.