Mooiste woud van Nederland

De Hoge Veluwe en de Veluwezoom zijn de twee oudste nationale parken van Nederland. Ingeklemd tussen deze twee drukbezochte natuurgebieden ligt mischien wel het mooiste bosgebied van Nederland: het Deelerwoud. 

Het Deelerwoud is ruim 2800 hectare groot. Het landschap en bestaat uit typisch Veluws bos- en heidegebied op voormalig stuifzand. Het hart van het Deelerwoud is een echt bosgebied met grote eikenbomen en hoge, grove dennen.

Verschil tussen een woud en een bos

Het verschil tussen een woud en een bos is dat er relatief weinig onderhoud aan een woud wordt gepleegd. Zo blijven omgevallen bomen gewoon liggen en regelt de natuur in een woud zich meer vanzelf.

Dieren in het Deelerwoud

In het Deelerwoud leven veel dieren. In het zuiden van het gebied zijn uitgestrekte heidevelden waar Schotse Hooglanders en Herefordrunderen grazen. Zelfs bij een wandeling op het midden van de dag is de kans groot dat u herten of zwijnen tegenkomt. Maar ook vossen, boommarters en bijzondere vogels zoals de raaf, de groene en de zwarte specht komen er voor.

Wandelen in het Deelerwoud

Bent u binnenkort op vakantie op de Veluwe en houdt u van wandelen? Het Deelerwoud is een paradijs voor wandelaars. In de uitgestrekte bossen en op de heidevelden heerste rust en ruimte. Er loopt een 15 kilometer lang wandelpad door het gebied waarmee u in zo’n 4 uur de mooiste plekken leert kennen. U moet wel rekening houden met een aantal klimmetjes. Zou ligt het uitzicht punt de Hartenhulberg op maar liefst 90 meter!