Nieuw losloopgebied voor honden op de Veluwe

Niets is zo fijn als wandelen over de Veluwe met je trouwe viervoeter. Maar, het is goed om te weten dat dit niet overal kan en mag. Daar zijn speciale hondenlosloopgebieden en routes voor. Goed nieuws: er komt een nieuw losloopgebied bij in het Veluwse Harskamp, vlakbij Ede.

Dat meldt Staatsbosbeheer. Dit nieuwe gebied wordt 36 hectare groot en is toegankelijk vanaf de P-Veluwe parkeerplaats op de hoek van de Hoog Buurloseweg (Harskamp) en de Harskamperweg. Het gebied wordt in samenwerking met de gemeente Barneveld gerealiseerd.

Bijna klaar voor gebruik
Voor de aanleg van het gebied worden kleine delen van de bestaande wandel- en ruiterpaden verlegd. De verwachting is dat je samen met je hond nog voor 2019 er van gebruik kunt maken. Vanaf begin december zal een laag raster geplaatst worden dat alleen wilde zwijnen tegenhoudt. In dit raster komen verschillende klaphekjes waardoor alleen bezoekers en hun honden toegang hebben tot dit gebied. Met dit nieuwe hondenlosloopgebied biedt Staatsbosbeheer de hondenbezitters een mooi gebied waar de hond wél los mag lopen.

Zwemmen in de vijver
Omdat veel honden dol zijn op zwemmen, hoopt Staatsbosbeheer ook een speciale spartelvijver aan te leggen. Honden kunnen hierin dan een heerlijke duik nemen. In het nieuwe jaar wordt dit plan voorgelegd aan de gemeente en moet worden gekeken of het realiseerbaar is.

Huisje huren met de hond
Ben je benieuwd welke huisjes honden toelaten? Klik dan hier voor een overzicht. Bij ons vind je talloze huisjes op de Veluwe, midden in de natuur, waar je trouwe viervoeter gewoon welkom is.