Ontdek het sprookjesachtige Speulder- en Sprielderbos

Ontdek het sprookjesachtige Speulder- en Sprielderbos
Het Speulder- en Sprielderbos is een van de oudste en mooiste bossen van Nederland. Het bos ligt op de Veluwe, tussen de plaatsen Putten, Garderen en Ermelo. Het is een sprookjesachtig bos vol kronkelende bomen, heidevelden, zandverstuivingen en beekjes. In dit blogbericht delen we enkele van de mooiste plekjes in het Speulder- en Sprielderbos.

Dansende bomen
Het Speulder- en Sprielderbos staat bekend om zijn 'dansende bomen'. De bomen in het bos groeien op de arme zandgrond en hebben hierdoor grillige kronkels en takken. Het lijkt soms alsof de bomen dansen in de wind. Dit zorgt voor een sprookjesachtige sfeer in het bos.

Speulderbosroute
Een van de mooiste wandelroutes in het Speulder- en Sprielderbos is de Speulderbosroute. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en voert je langs de mooiste plekjes in het bos. Onderweg kom je langs oude boerderijen, heidevelden, zandverstuivingen en natuurlijk de dansende bomen. De route is gemarkeerd met paaltjes en is goed te volgen.

Wild spotten
In het Speulder- en Sprielderbos leven veel dieren, waaronder wilde zwijnen, reeën en edelherten. Als je geluk hebt, kun je tijdens een wandeling door het bos deze dieren spotten. Let wel op dat je voldoende afstand houdt en de dieren niet verstoort.

Overnachten in het bos
Wil je optimaal genieten van de rust en natuur van het Speulder- en Sprielderbos? Dan kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de vakantiehuizen of vakantieparken in de buurt, bijvoorbeeld Bospark de Heivlinder in Ermelo. Zo kun je 's ochtends vroeg al genieten van de rust en stilte in het bos.

Conclusie
Het Speulder- en Sprielderbos is een van de mooiste bossen van Nederland. Het sprookjesachtige bos met zijn dansende bomen, heidevelden en beekjes is een must-see voor elke natuurliefhebber. Of je nu een korte wandeling maakt of een hele dag door het bos struint, je zult versteld staan van de schoonheid van dit bijzondere natuurgebied.