Vakantiehuis tijdens de jaarwisseling boeken op de Veluwe

Wil je er even helemaal tussenuit tijdens de jaarwisseling, maar heb je geen zin in drukte op het vliegveld of een lange reistijd met de auto? Boek een vakantiehuis tijdens oud en nieuw op de Veluwe. In deze mooie omgeving kom je helemaal tot rust. Door het grote aanbod van verschillende soorten accommodaties kun je de jaarwisseling vieren in het gezelschap van je naaste familie of je hele vriendengroep.

De Veluwe staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur. Er zijn heidevelden, bossen en zandverstuivingen. In december wordt dat nog extra mooi als het vriest. Misschien is er zelfs wel wat sneeuw gevallen en ligt er een poederlaag over het heideveld. Trek warme kleding en goede wandelschoenen aan en ga op pad vanuit je vakantiehuis oud en nieuw. Misschien kom je zelfs nog wat wild tegen, zoals een hert of een zwijn. Die kans is zeker aanwezig als je op 31 december meeloopt met de oudejaarswandeling op de Hoge Veluwe. Natuurlijk kun je ook met de fiets erop uit. Zeker als het droog en zonnig is. De pittoreske dorpen op de Veluwe zijn de moeite van het bezoeken waard. Halverwege de tocht neem je pauze en drink je een kop koffie of warme chocolademelk in een van de restaurants die je onderweg tegenkomt.

De meeste dorpen en steden zullen de kerstverlichting rond de jaarwisseling nog hebben hangen. Dat maakt het extra sfeervol om rond te lopen in de winkelstraten van bijvoorbeeld Arnhem en Harderwijk. Heb je geen behoefte aan de drukte van de stad kijk dan eens rond in Nunspeet of Otterlo. In deze dorpen kun je musea bezoeken zoals het Noord-Veluws Museum in Nunspeet en het Museonder of Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Voor een ware wintersfeer moet je bij Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn. Want hoewel de kerstdagen rond de jaarwisseling al voorbij zijn, ademt het hele interieur nog steeds een gezellige kerstsfeer uit. Ook buiten kun je genieten van de winterdecoratie. En voor de sportieve vakantieganger is er gelegenheid om te schaatsen op de schaatsbaan die bij de stallen is aangelegd.

Het is natuurlijk niet noodzakelijk dat je tijdens het huren van vakantiehuis Veluwe jaarwisseling allerlei activiteiten onderneemt. Want het kan heel prettig zijn om gewoon met je familie of vrienden bij elkaar te zijn en te genieten van de luxe van het vakantiehuisje. Als je een huisdier bij je hebt, is het goed te weten dat er vuurwerkvrije vakantieparken Veluwe zijn. Zo kun jij je niet alleen volledig ontspannen. De hond heeft ook geen stress tijdens de jaarwisseling.

Welk vakantiehuis Veluwe oud en nieuw je kiest, hangt helemaal van je eigen wensen af. Ga je met je gezin weg? Dan is het leuk om een vakantiepark te kiezen waar voor de kinderen wat vermaak is. Bijvoorbeeld in een binnenzwembad of in een binnenspeeltuin. Of kijk voor een accommodatie met een bowlingbaan. Bij deze vakantieparken hoef je niet in de auto te stappen en toch is er genoeg te doen, voor jong en oud. De vakantiehuisjes liggen in de natuur waar de Veluwe om bekend staat, namelijk bos en heide. Houd je van privacy dan is er voldoende keuze uit vrijstaande vakantiehuizen.

Voor een intieme sfeer kies je voor een tiny house Veluwe. Deze accommodaties zijn van alle gemakken en luxe voorzien, maar geven tegelijk een gevoel van rust en eenvoud. De tiny houses zijn praktische ingedeeld en compleet uitgerust met een keuken, badkamer, slaapkamer en de zitkamer. Afhankelijk van het type tiny house is het slaap- en zitgedeelte van elkaar gescheiden. Het is dus ook mogelijk dat het zich, zoals in een studio, allemaal in dezelfde ruimte bevindt. De keuken heeft alle noodzakelijk apparatuur zodat je zelf kunt koken en ook koffie kunt zetten.

Heb je behoefte aan wat meer ruimte, omdat je bijvoorbeeld met het hele gezin in een vakantiehuis op de Veluwe oud en nieuw wilt vieren? Kies dan voor een chalet voor vier of zes personen. Deze comfortabele accommodaties hebben gescheiden slaapkamers en een aparte badkamer. De open keuken is compleet uitgerust. Deze chalets staan vaak op een vakantiepark, maar je kunt er bovendien voor kiezen om een particulier vakantiehuis op de Veluwe met de jaarwisseling te boeken. Sommige luxe villa's hebben een eigen sauna zodat je, zelfs als het heel koud is buiten, toch lekker op temperatuur kunt komen na een frisse wandeling door de bossen.

Vier je oud en nieuw graag met je allerbeste vrienden? Maak er dit jaar iets bijzonders van en boek met de vriendengroep een groepsaccommodatie op de Veluwe voor oud en nieuw. De vakantiehuizen bieden bijvoorbeeld ruimte aan tien personen of vierentwintig personen. Je kunt met zijn allen in een grote villa verblijven of je kiest voor meerdere vakantiehuizen in een cluster bij elkaar. Het aantal badkamers in de grote villa's is afgestemd op het aantal slaapkamers en dus het aantal gasten dat in het huis verblijft. De groepsaccommodaties Veluwe zijn luxe, comfortabel en ruim ingericht. Organiseer een winterbarbecue tijdens de jaarwisseling en maak van je verblijf in het vakantiehuis met oud en nieuw een dierbare herinnering.

De jaarwisseling gaat natuurlijk niet ongemerkt aan je voorbij, zelfs niet als je een accommodatie huurt op een van de vuurwerkvrije vakantieparken op de Veluwe. Informeer bij je boeking naar de speciale arrangementen die de vakantieparken of de verhuurder van je vakantiewoning biedt. Dit kan een wellness arrangement zijn. Of een gourmetpakket dat je in je eigen vakantiewoning kunt laten bezorgen. In afwachting van het nieuwe jaar vermaakt iedereen zich met de gezelschapsspelletjes of je maakt na het avondeten nog een wandeling in het donker om een frisse neus te halen. Op 1 januari slaapt iedereen lekker uit. Maar plan vooraf alvast een leuke activiteit op het park of in de omgeving voor Nieuwjaarsdag. Zoals zwemmen in het overdekte zwembad of ga in de omgeving gezellig pannenkoeken eten. Zo heb je niet alleen een leuke jaarwisseling, maar ook een sfeervolle afsluiting van je verblijf in het vakantiehuis op de Veluwe tijdens oud en nieuw.