Pasen op de Veluwe

Een eitje met Pasen, dat hoort er echt helemaal bij. De traditie van het eten van eieren met Pasen is eeuwenoud. De oorsprong ligt bij de Germanen, die in het voorjaar de Ostara vereerden. Zij was de godin van de vruchtbaarheid en de oude Germanen offerden eieren om haar te eren.

Geschiedenis van het Paaseieren zoeken

De Christelijke cultuur heeft veel gewoonten van de Germanen overgenomen. Zo werd het gebruikelijk om rond Pasen de lokale pastoor eieren te schenken, vaak mooi geleurd. Ook onstond het gebruik om - in de vroege ochtend van eerste paasdag – eieren voor de andere gezinsleden te verstoppen. Het verhaal dat het verstoppen door de paashaas wordt gedaan, is weer afkomstig uit het feit dat sommige vogels een verlaten hazenleger als nest gebruiken. Hun eieren werden vroeger gezien als hazeneieren..

Paaseieren zoeken op de Veluwe

Natuurlijk is er geen regio in Nederland waar u zo goed eieren kunt verstoppen als op de Veluwe. Op ruim 1000 km2 is natuurlijk altijd wel een plekje tussen de bomen of struiken te vinden waar u de eieren kunt verstoppen.

Leuke activiteiten met Pasen op de Veluwe

Bent u met Pasen in een vakantiehuis op de Veluwe? Kies dan uit een van de leuke activiteiten in de buurt van uw vakantie adres.

Huifkartocht
U kunt meedoen aan een zoektocht met de huifkar. Huifkarcentrum de Kronkel in Hoog Soeren organiseert op tweede Paasdag een rit van een uur waarbij de huifwagen wordt voortgetrokken door twee of drie paarden. U wordt naar het bos in de buurt gebracht en voor ieder kind zijn er 5 gekleurde eieren verstopt!

Eieren zoeken met GPS
Of wat dacht u van een speurtocht naar de verloren eieren van de Paashaas met GPS? De Veluwe Specialist organiseert op en rond Pasen een vrolijke speurtocht vanaf verschillende locaties op de Veluwe.

Pasen in het Nationaal Park
Ook bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Hoge Veluwe kunt u speuren naar eieren. Op tweede Paasdag kunnen kinderen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar het gouden, zilveren of bronzen ei!

Bekijk onze vakantiehuizen op de Veluwe